Határon túli magyarok

2010. május 26. 14:50

Írta: Szabó Ákos
Megszavazta az Országgyűlés a kettős állampolgárságot, ez valóban történelmi pillanat. Sok víz folyt le a Dunán 2004 óta.

Ma reggel, gyakorlatilag az első lehetséges alkalommal élve elfogadta a kettős állampolgárságról szóló törvényt a parlament. Eltekintve a Moldova államiságát féltő Szanyi Tibortól, a kötelező Gyurcsánytól és Molnár Csabától, valamint néhány elvi LMP-s tartózkodótól, szinte minden jelenlevő képviselő az igen gombot nyomta meg (persze nem feledkezhetünk meg a hiányzókról sem). Sok víz folyt le a Dunán 2004 óta.

A Kárpát-medence magyarjai végre megkapják ugyanazokat a lehetőségeket és jogokat, amiket a szlovák, a román és a szerb kormány már évek óta megad saját határon túli nemzettársainak. Ez az egyenlőség pedig új dolog. A felvidéki, erdélyi, vagy éppen délvidéki magyar közösség mostantól számíthat az anyaország segítségére, az alkotmányban vállalt felelősség végre valóban jelent valamit.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És kihirdette a köztársasági elnökük? Még szerintem nincs érvényben. És pláne számítani kell egy ottani AB vizsgálatra is.

Ennyire nem innék előre a medve bőrére.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában