Vonuljon vissza a közéletből a Székely himnusz gyalázója!

2010. május 10. 10:09

Vélhetően százezrek látták, amint egy Dessewffy Tibor nevű férfi a Story Tv-ben „középszerű műdalnak” nevezte a székely himnuszt.

„Mára már vélhetően százezrek látták vagy hallották, amint egy Dessewffy Tibor nevű férfi, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon rezsimjének közpénzes kitartottja és tanácsadója a Story Tv-ben »középszerű műdalnak« nevezte a székely himnuszt.


Dessewffy egyébként komoly elemző, szociológus. Szakértelméről, elemzéseiről röviden annyit: egy 2007. márciusi interjúban azt mondta, idézem: »Meglepődnék, ha 2010-ben nem Gyurcsány nyerne«.

Nos, ez a figura most nagy nyilvánosság előtt gyalázta meg egy magyar nemzetrész himnuszát, amely egyébként nem székely magyarok millióinak is fontos nemzeti összetartó szimbóluma.

Nem megyek most bele abba, hogy vajon Dessewffy pártjának, az MSZP-nek a himnusza, a vörös Internacionálé középszerű-e, inkább udvariasan, de határozottan arra szólítom fel, hogy nagy nyilvánosság előtt kérjen bocsánatot a székelyektől és minden magyartól, és vonuljon vissza a közéletből, mert méltatlanná vált bármiféle véleményformálásra.

Ezen túlmenően a Jobbik európai parlamenti képviselőjeként javaslom, hogy minden állami és önkormányzati, iskolai ünnepségen tegyék ajánlottá a Székely himnusz eléneklését is a Kárpát-medencei magyarság összetartozása jegyében.”
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/7814
Ambrus Balázs
2010. május 10. 12:00
Mihalik Kálmán és Csanády György szerzeménye valóban műdal, épp 98 évvel később született, mint nemzeti összetartozásunkat kifejező himnuszunk, de még Zerkovich Béla, Éjjel az omnibusz tetején című slágerénél is fiatalabb. Jócskán megelőzte viszont a kun, besenyő és szkíta himnuszt. (Talán ezeket is megírja majd valaki.)
Válaszok:
teglagyarimegallo | 2010. május 10. 13:25