Duplagondolók és árokásók

2010. április 17. 17:26
A baloldali véleményformálók képtelenek kitörni a primitív, mitológiai szintű meghatározásoktól, ahol Jó van meg Gonosz.

„Ezeknek a kedves újságíró bácsiknak a skizofréniája ezt a kettőt bőven egybe mossa, és erre még alaposan rá is segít a Párt, amikor a hivatalos kampányanyagukban is egyenlőnek tekinti ezt a két dolgot. Képtelenek kitörni a primitív, mitológiai szintű meghatározásoktól, ahol Jó van meg Gonosz, aztán ezeknek bizonyára harcolniuk kell egymással. Fáj nekik, hogy az MSZP évek óta nem tudott kitermelni egy saját erős embert, aki évekig lehetne az arcuk a kihalás veszélye nélkül, meg anélkül, hogy valaha funkcionárius lett volna az előző rendszerben.

Az, hogy ma egy olyan, tényleg félelmet ébresztő párt lehet a parlamentben, mint a Jobbik, az mondjuk 60%-ban az ő és az általuk támogatott kormány hibája, nem pedig a Fideszé, akikre ők olyan vehemensen próbálják áthárítani a teljes felelősséget. Aztán most, nyolc év tökölés, mutyizás, pannonpumázás után lehet vádolgatni az LMP-t azzal, hogy az ő hibájuk lesz a Fidesz kétharmada.

Tényleg nem értik meg? Nem fogják föl? Az MSZP hibája lesz a Fidesz kétharmada, és azért szedtem dőlttel, mert talán nem is hiba, bármennyire is ijesztő ilyen szintű hatalomkoncentráció. A Fidesz már csak azért is normálisan fogja használni ezt a lehetőséget, hogy a nektek, bérből és fizetésből rettegőknek megmutathassa a középső ujját négy év múlva. Legalábbis nagyon remélem.”

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Képtelenek kitörni a primitív, mitológiai szintű meghatározásoktól, ahol Jó van meg Gonosz"

Ellenben a cikk szerzője merészen "kitör" ezekből, merthogy szerinte nem Jó és Gonosz van, hanem Félelemkeltő Párt:

"Az, hogy ma egy olyan, tényleg félelmet ébresztő párt lehet a parlamentben, mint a Jobbik, az mondjuk 60%-ban az ő és az általuk támogatott kormány hibája"

Figyelik?! 60%-ig a kormány hibája! Nem ám 3%-ig, mint a Gyurcsány-blog szerint. Az alterosfarmeros egyrésztmásrészt-bloggerek riasztó ütemben tolódnak jobbra. Hova fog ez vezetni?

"Az MSZP hibája lesz a Fidesz kétharmada, és azért szedtem dőlttel, mert talán nem is hiba, bármennyire is ijesztő ilyen szintű hatalomkoncentráció. "

Én úgy tudtam, alkotmányos lehetőség. De úgy tűnik, a "vissza a mitológiához" módszer értelmében mégiscsak Ijesztő Hatalomkoncentráció.

remélem, van olyan, mint fontossági sorrend, és annak a vége után van annak a kérdésnek eldöntése, hogy "ki szabadította ránk a jobbik"-ot,
persze, hogy a média turbózta fel őket, de persze az alaphatást a kisebbségek kritikátlan pozitív diszkriminációja (vidéki postások tapasztalata, hogy több segélyt kapnak, mint ő fizetést), a lopási érték 20000Ft-ra emelése (alatta csak szabálysértés, a jegyző hatásköre!) alapozták meg - gakorlatilag szabad rablás lett meghirdetve, és ez be is következett, minden kiskereskedő tudna róla mesélni, ha még kiskereskedő volna, ha még élne...
ezek kormányzati intézkedések, feles törvények voltak..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés