Erről tárgyalt Novák Katalin Giorgia Melonival és Elon Muskkal – Mandiner-exkluzív

2024. szeptember 24. 16:50

A Mandiner megtudta a találkozó hátterét.

2024. szeptember 24. 16:50
null
Kohán Mátyás
Kohán Mátyás

Nyitókép: Novák Katalin/X

Titokzatos kép jelent meg az imént Novák Katalin korábbi köztársasági elnök X-oldalán, melyen az elnök illusztris baráti társaságban látható, oldalán Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel és Elon Muskkal.

A kép az Atlantic Council nevű tekintélyes amerikai külpolitikai kutatóintézet Global Citizen Awards díjátadóján készült, ahol – a ghánai elnök, a görög miniszterelnök, valamint a legnagyobb koreai vállalat alelnöke mellett – Melonit is kitüntették a transzatlanti kapcsolatok elmélyítésében játszott szerepéért; az olasz miniszterelnökről a díjátadón Musk mondta a méltató beszédet.

A volt köztársasági elnök irodájából származó információnk szerint Novák Meloni meghívottjaként vett részt az eseményen, és ezt az utat, akárcsak koreai és japán munkaútját, saját pénzéből finanszírozta.

Nem igazak tehát azok a magyar sajtóban megjelent híresztelések, melyek szerint Novák új nemzetközi családpolitikai civilszervezete, az XY Worldwide képviseletében magyar állami pénzből utazott volna.

Ezt is ajánljuk a témában

Novák, Meloni és Musk tárgyalásán értesüléseink szerint szóba került, hogy Musk beálljon az XY Worldwide támogatói közé,

mivel maga is az emberiség előtt álló legfontosabb kihívásnak tartja a demográfiai krízist, melynek gyökere a gyermektelenség, a tervezett és végül megszületett gyermekek száma közötti szakadék. 

A demográfia sikerekkel hitelesített nemzetközi tekintélyévé avanzsált volt köztársasági elnök távol-keleti útja egyébként jelentős helyi és globális sajtóérdeklődés mellett zajlott, és nagyban hozzájárult Magyarország imidzsének további javításához Dél-Koreában – hazánknak ugyanis a 2010-es évtized termékenységi adatai alapján sikerült megoldást találni az alacsony gyermekszám problémájára, amellyel folyamatosan küzdenek a Távol-Kelet fejlett országai is. Az XY Worldwide tevékenysége által, amely az érdeklődő kormányokat tanácsadással, komplex javaslatcsomaggal segíti demográfiai céljaik elérésében,

a magyar családpolitika lassan keresett exportcikké, a magyar soft power egyik központi elemévé válik –

egyre inkább ezzel azonosítanak bennünket a jelentős kultúrexportőr távol-keleti országokban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bagolymondja
2024. szeptember 25. 20:25
Meg kellene szüntetni a komment lehetőségét. Az össze agyhalott bolsi itt ömlengi ki a fogyatékát - már lassan csak az ő lapjuk lesz a Mandi. Röhej mi - libsik lepték el a Mandit....persze, unják már a saját szennylapjaikat! Takarodjatok pondrók!
tothistvan
2024. szeptember 25. 15:28
Én nem értem,hogy ez a bukott pedofílsímogató senki mit keres még a magyar közéletben?
evpus
2024. szeptember 25. 07:24
Gratulálok!
Shywalker_bp
2024. szeptember 24. 21:14
Kati bukott, de igazából csak járulékos veszteség. Az igazi célpont Judit volt. Több okból is. Személyes okok mellett szakmai okok is jelen voltak, mivel erős EP listavezető volt. Házastársi háttérinformációimat kihasználva jól halásztam a zavarosban. Ki ne tenne ilyet a családja védelme érdekében. Ugye emlékeztek még! / Magyar Péter the Man(öken) facebook
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!