Az Európai Bizottság reagált Putyin atomfegyveres fenyegetésére

2024. szeptember 26. 21:57

Putyin szerdán, az orosz biztonsági tanácsnak a nukleáris elrettentésről szóló ülésén azt mondta, Oroszország fenntartja a jogot magának arra, hogy atomfegyvert vessen be, ha agresszió érné őt vagy Fehéroroszországot.

2024. szeptember 26. 21:57
PUTYIN, Vlagyimir

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik pool/Vjacseszlav Prokofjev

Az Európai Bizottság szóvivője felelőtlennek nevezte csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentését arról, hogy Moszkva akár nukleáris fegyverek bevetését is elrendelné egy Oroszország elleni súlyos légitámadás esetén.

Ezt is ajánljuk a témában

Peter Stano az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy az orosz elnök „nem először játszik szerencsejátékot az orosz nukleáris arzenállal”, kiemelve, hogy a bejelentéssel Moszkva éppen az ENSZ-közgyűlés ülésszakának idején „mutatta meg igazi arcát”.

Az Európa Unió az ilyen fenyegetéseket határozottan elítéli – szögezte le a szóvivő, és hozzátette, Oroszország állandó tagsága az ENSZ Biztonsági Tanácsában „csak még inkább meggondolatlanná teszi e fenyegetőzéseket”.

Putyin szerdán, az orosz biztonsági tanácsnak a nukleáris elrettentésről szóló ülésén azt mondta, Oroszország fenntartja a jogot magának arra, hogy atomfegyvert vessen be, ha agresszió érné őt vagy Fehéroroszországot.

Mint mondta, az atomfegyver bevetésének lehetősége egyebek között abban az esetben is fennáll, „ha az ellenség hagyományos fegyverekkel intéz nagyon súlyos fenyegetést” Oroszország ellen.

(MTI)

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. szeptember 27. 00:17 Szerkesztve
Na toppantott a gittegylet egyet.
julius68-2
2024. szeptember 27. 00:14
julius68-2--koronaszepe 2024. szeptember 27. 00:12 Az ukránok Moszkvát is támadták saját drónokkal, az eléggé mélységi terület. Ám nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek Oroszország elleni bevetése a NATO-országok közvetlen részvételét jelentené. Mert csak a nyugati kezelő személyzetnek van hozzáférése a szükséges műholdas rávezető rendszerekhez, az ukránoknak nincs.
ujelet-mgtsz
2024. szeptember 26. 22:55
Putyin csak emlékeztetni akarja az izmoskodni akaró európai országokat, hogy fegyverzetben nála van az utolsó szó. Hiába keménykedik a német miniszter, a dán elnökasszony, vagy a balti államok valamelyik libsi képviselője, tudomásul kell venni, hogy Oroszország még mindig a LEGJELENTŐSEBB ATOMHATALOM. Ezzel vitatkozni, megvárni a következményeket, levonni, hogy kinek volt igaza , ki győzött, ezt már SENKI nem fogja megmondani.
svejk recidivus
2024. szeptember 26. 22:49
'Az Európa Unió az ilyen fenyegetéseket határozottan elítéli –' Remek. Puha papírra írják az elítélést,hogy Putyin fel tudja használni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!