Bóka János: A Nemzeti Kártya programmal összefüggésben politikai hisztériakeltés zajlik Európában

2024. szeptember 04. 18:40

A program egyes munkavállalással kapcsolatos könnyítéseket tartalmaz, amelyek teljes mértékben megfelelnek az uniós szabályoknak – hangsúlyozta a miniszter.

2024. szeptember 04. 18:40

Nyitókép: Bóka János Facebook-oldala

Korábban beszámoltunk arról, hogy az Európai Parlament képviselői közül néhányan szorgalmaznák Magyarország kizárását a schengeni övezetből a Nemzeti Kártya-program körül kialakult aggályok miatt. Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter szerint „a Nemzeti Kártya programmal összefüggésben politikai hisztériakeltés és a kettős mércének a legdurvább megnyilvánulása zajlik Európában” – írja az atv.hu. A miniszter Brüsszelben nyilatkozva hangsúlyozta: a program korábbi szabályozásában nem történt változás, és azt korábban sem az Európai Bizottság, sem a tagállamok nem kifogásolták.

Bóka kiemelte, hogy a Nemzeti Kártya program egyes munkavállalással kapcsolatos könnyítéseket tartalmaz, amelyek teljes mértékben megfelelnek az uniós szabályoknak. Hangsúlyozta, hogy 

a program sem Magyarország, sem az Európai Unió számára nem jelent semmilyen nemzetbiztonsági, közbiztonsági vagy közrendi kockázatot.

A magyar kormányt uniós körökben bírálatok érték az orosz és belarusz vendégmunkások számára biztosított jogosítványok miatt, azonban Bóka János hangsúlyozta, hogy Magyarország továbbra is szigorú biztonsági előírásokat alkalmaz minden beutazásra és határvédelemre vonatkozóan. A miniszter leszögezte: a magyar kormány elkötelezett ezen intézkedések folytatása mellett a jövőben is.

A miniszter egyértelművé tette, hogy a programmal kapcsolatos aggályoknak semmi köze az uniós forrásokhoz való hozzáféréshez, ugyanakkor rámutatott, hogy 

Magyarországgal szemben folyamatos és rendkívül durva hangulatkeltés zajlik, amelyet ebbe a folyamatba illeszkedőnek lát.

Bóka emlékeztetett arra is, hogy a Patrióták Európáért képviselőcsoport kérte, hogy a szerdai EP-szakbizottsági vitára hívják meg a magyar kormány képviselőit is, hogy első kézből kaphassanak hiteles információkat a programról. Az Európai Parlament azonban elutasította ezt a kérést, ami Bóka szerint azt mutatja, hogy nem a nyílt és őszinte párbeszéd a cél. „A magyar kormány részvétele nélkül ez csak politikai hisztériakeltés. Itt az ideje, hogy ezt abbahagyjuk” – zárta szavait a miniszter.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr.Woof
2024. szeptember 05. 06:09
Erről van szó, vagy ez egy másik sztori? vm.tiktok.com/ZGew9UwVw/
kastellorizo
2024. szeptember 05. 05:32 Szerkesztve
backsplash 2024. szeptember 05. 03:17 Teljesen mindegy. Mindig fognak találni valamit. A megoldás nem az, hogy nem csinálunk semmit.
backsplash
2024. szeptember 05. 03:17 Szerkesztve
De amikor úgyis minden szarért ötször úgy nyaggatnak minket, akkor minek kell ilyen szarságokkal még több konfliktust gerjeszteni??? Ezek a szarháziak ott nem fognak megbukni, kár kivárni, mert mire a fehérek rájönnek, hogy átbaszták és agymosták őket, addigra a szurkos pofájúak lesznek többen és már le is rágták a csontokat.
5m007h 0p3ra70r
2024. szeptember 05. 01:19
>>Skywalker_bp 2024. szeptember 04. 21:44 Visszanyal a brüsszeli fagyi. << Balacskóra. Jártál már Balacskón?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!