Daniel Freund csípős megjegyzést tett Orbán látogatásáról: „EU-támogatások megszerzése a cél”

2024. szeptember 13. 20:03

Orbán Viktor jövő héten Strasbourgban az Európai Parlament vendége lesz.

2024. szeptember 13. 20:03
FREUND, Daniel

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Daniel Freund, német európai parlamenti képviselő, a Zöldek/EGP tagja közösségi oldalán jelentette be, hogy jövő héten Strasbourgban az Európai Parlament vendége lesz Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. Orbán az Európai Unió Tanácsának magyar elnökségi prioritásait fogja bemutatni a képviselők előtt.

Freund bejegyzésében ironikusan megjegyezte, hogy 

Orbán látogatása „arról fog szólni, hogyan lehet több uniós pénzhez jutni.” 

A magyar kormányfőt a közelmúltban számos kritika érte az uniós források felhasználásával kapcsolatban, és az Európai Parlament egyes képviselői aggodalmukat fejezték ki Magyarország jogállamisági helyzete miatt.

A magyar elnökség feladatai és prioritásai komoly érdeklődést váltanak ki az Európai Parlamentben, mivel az EU következő időszaka kulcsfontosságú döntéseket hozhat, amelyek befolyásolják a közösség pénzügyeit, gazdasági helyzetét és a jogállamiságot is. Orbán Viktor előadása tehát várhatóan élénk vitákat fog kiváltani a képviselők között.

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. szeptember 15. 11:43
A németek és a hollandok nem akarnak közös adósságot felvenni és majd közösen visszafizetni. Féltik jólétüket, spórolos népek, a lyukaskezű más EU-tagokkal szemben. A német Zöldeknek már sikerült meggyengiteni a német ipart, tapsoltak a Nordstream 2 felrobbantásához és az orosz gáz helyett az amcs. palagázra (az Északi tengerpartjuk tele van ilyen gázositó berendezésekkel), a német cégek nyögnek a drága energia miatt. Mindez a Zöldeket és a Linke pártot nem érdekli, mert nincs közöttük sok gyárimunkás, inkább olyan eltartott, ingyenélő parazitákkal működik az ellenzék: mások tulajdonát "jogos" elvenni, külföldre verőbandákkal dicsőség "rendet tenni", a falakat összefirkálni, látványos pro Palestina felvonulásokat rendezni. Danyka havi 18 ezerért orbánozik Brüsszelben v. Strasbourgban. Ez az egyetlen életcélja az egyneműek szerelmén kivül. "művészet".
Mandiner444hu
2024. szeptember 14. 11:56
Azok a pénzek nem adományok hanem jogilag megilletik Magyarországot....tehát jár.
Proxima Centauri
2024. szeptember 14. 11:14
Nincs az pénz, ami nem jönne jól - a PET-betéttől kezdve...
kerek-a-perec
2024. szeptember 14. 10:50
A BUTA, FOGATLAN FIDESZ cselédek figyelmébe ! Magyarország helyreállítási és rugalmassági terve 10,4 milliárd eurót tesz ki, amelyből idáig mindössze 920 millió euró szabadult fel. Külön 11,5 milliárd eurónyi kohéziós alap van az országban a mélyhűtőben a KÖZBESZERZÉSEKKEL, az ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGGEL, a TUDOMÁNYOS SZABADSÁGGAL és az LMBTQ+ jogokkal kapcsolatos aggályok széles skálája miatt. „az olaj keletről jön, de a szabadság nyugatról” (Orbán 2007)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!