Újabb közvélemény-kutatás mutatja, mit gondolnak az emberek Magyar Péter diszkóbotrányáról

2024. augusztus 13. 13:37

Az EP-választás után diszkóbotránya vált Magyar Péter legismertebb akciójává: a magyarok 83 százaléka hallott róla, 70 százalékuk igaznak is tartja a történteket – támasztja alá a korábbi felmérést egy újabb közvélemény-kutatás. Minden második magyar helytelen döntésnek tartja, hogy a Tisza Párt elnöke mégis beült az Európai Parlamentbe.

2024. augusztus 13. 13:37

Nyitókép: Képernyőfotó

A diszkóbotránya lett Magyar Péter legismertebb akciója a június 9-ei EP-választásokat követően. A Magyar Társadalomkutató Kft. legfrissebb közvélemén-kutatása is alátámasztja annak a korábbi felmérésnek az eredményét, amelyben a válaszadók jelentős többsége igaznak tartja a Tisza Párt elnökének botrányát.

Ezt is ajánljuk a témában

A felnőtt magyar lakosságot reprezentáló válaszadók több mint négyötöde – 83 százalék – hallott arról a hírről, hogy Magyar Péter dulakodásba keveredett nyáron „egy éjszakai fővárosi szórakozóhelyen”. 

A hírről értesültek 70 százaléka tartja igaznak a történteket, amely ráadásul a botrányt ismerő baloldali szavazók többsége, így a Tisza-szavazók 55 százaléka és a DK-MSZP-P koalíció szavazóinak 52 százaléka szerint is megtörtént, s

csak kevesebb mint harmaduk – 28 és 30 százalék – gondolja úgy, hogy ezt csak Magyar Péter rosszakarói állítják.

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek: botrányosan viselkedett Magyar Péter, biztonsági őrök vezették ki egy belvárosi szórakozóhelyről június 21-én hajnalban. A politikus balhéjáról megrázó videók kerültek elő, a felvételeken látható egyebek mellett, hogyan csúszik-mászik Magyar Péter egy nála jóval fiatalabb lány lábai között a bulin.

Forrás: Magyar Társadalomkutató Kft.

A Magyar Társadalomkutató Kft. azt vizsgálta, hogy az EP-választások után 2 hónappal milyen témákhoz tudják kötni Magyar Pétert az emberek, és hogyan ítélik meg politikai tevékenységét. A diszkóbotrányon túl fontos fejlemény volt még, hogy Magyar Péter a választási kampányban tett többszörös ígérete ellenére felvette európai parlamenti mandátumát. 

Döntését azonban minden második magyar ellenzi

és mindössze harmaduk ért egyet – 33 százalék – vele, így ez jelentős hitelességi deficitet jelent számára.

Forrás: Magyar Társadalomkutató Kft.

Korábban a Publicus Intézet is megkérdezte a lakosságot arról, hallottak-e a politikus diszkóbotrányáról és mit gondolnak róla. Összhangban a legfrissebb felméréssel, az esetet ismerő válaszadók 66 százaléka vélte úgy, igazak a Magyar Péter botrányáról szóló hírek és mindössze 8 százalék vonta kétségbe.

A Publicus június 28-a és július 4-e között végzett méréskor még csak a válaszadók 39 százaléka gondolta úgy, rossz döntés, hogy a Tisza Párt elnöke beül az Európai Parlamentbe, míg bő egy hónappal később,  augusztus 5-e és 8-a között már a válaszadók fele látta így a politikus döntését a Magyar Társadalomkutató mérése alapján.

Mindkét közvélemény-kutatás azonos módszertannal, 1000 fő telefonos megkérdezésével készült.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2024. szeptember 13. 11:41
makapaka2 Aki ezt a becstelen, gerinctelen szélhámost támogatja, az nem különb nála. ------------ A választók nem ezt az elmebeteg, alkalmatlan pszichopatát támogatják, hanem a saját kis magán, vélt-valós személyes indíttatásaikból még csak nem is a fideszt, hanem Orbán Viktort gyűlölik. Nem az elmebetegért, hanem Orbán Viktor ellen támogatják a tiszart. Ennyi a jelenség magyarázata. És ez a gyűlölet olyan engesztelhetetlen és heves, hogy képes minden választót összeolvasztani e gyűlölet mentén, amin kívül és belül nincs semmiféle összetartóerő. Ez egy divergens, abszolút heterogén csoport. Ha a miniszterelnök holnap kiválna a politikából, a tiszar bázisa azonnal szétesne. Ha az elmebeteg holnap bevégezné, akkor is szétesne a tiszar, mert eliminálódna az, ami összeköti. Az Orbán-ellenes gyűlölet.
makapaka2
2024. szeptember 13. 11:22
Aki ezt a becstelen, gerinctelen szélhámost támogatja, az nem különb nála.
Reszelő Aladár
2024. augusztus 14. 12:18
Politikai értelembenc csak hagyni őt is és el fogja követni azokat a hibákat, amelyek a jellemében bennevannak. "Mindenkinek meg kell adni az esélyt, hogy nagy tömeg előtt blamálja magát" (egy híres orvos műtéti készenléti bemosakodás közben, amikor a pártállami időkben átengedett egy kritikus műtétet egy feltörekvő de inkompetens és pártállami hátszéllel rendelkező orvosnak. Amikor az illető kudarcot vallott, ő átvette és megmentette a beteget. A hátszél elmúlt)
Emery4919
2024. augusztus 13. 16:58
Egyáltalán ki az a Magyar Péter???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!