Mutatjuk a kutatást, amelyen Magyar Péter teljesen kiakadt

2024. augusztus 01. 14:30

„Örülök, hogy ennyivel megúsztam, akár meg is verhetett volna az elnök úr!” – reagált Pulai András arra, hogy Magyar Péter most vele kezdett el kötözködni.

2024. augusztus 01. 14:30
null

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP 

Mint arról a Mandineren beszámoltunk: kommentben csapott össze Magyar Péter és Pulai András, a Publicus Intézet igazgatója. A vita tárgya nem más volt, mint egy, az Indexen megjelent kutatás, amely szerint a nyugdíjasok vagy a nyugdíjaskor közelében lévők azok, akik a legkritikusabbak a TISZA Párt elnökével kapcsolatban. A csörtét Magyar indította, aki az Index Facebook-posztja alatt azt írta a lapnak címezve:

Hello új origo! Ez az az intézet, amelyik 24 %-ra mérte a 8 %-os DK-t!”

Nem maradt el Pulai reakciója sem, aki Magyar hozzászólására válaszolva kijelentette: ők valójában 25 százalékra mérték a DK-t mondjuk 2024. februárjában, 

de - rossz hírem van - a Tiszát akkor 0 százalékra mértük! 🤭 Mindazonáltal örülök, hogy ennyivel megúsztam, akár meg is verhetett volna az elnök úr!”

– tette hozzá.

A Publicus első embere hozzátette, hogy a a közvéleménykutatás: 

  1. nem egy jövőbeli állapotot vizsgál, hanem egy múltbeli pillanatot rögzít. 
  2. A közvélemény nem stabil, folyamatos mozgásban van, hétről-hétre, adott esetben napról-napra változik.

Abban időszakban, márciustól-júniusig ez volt a helyzet. Teljesen öncélú hazugság kiválasztani egy időpontot, ezzel egy kutatást a múltból, majd azt a jelenre vonatkoztatni”

– folytatta Pulai.

Ezt is ajánljuk a témában

De min vesztek össze ennyire?

Az Index szerdán reggel publikálta a Publicus legfrissebb kutatását, amelyben a választók Magyar Péter közéleti mozgásáról alkotott véleményét vizsgálták. Az ezer fős mintán alapuló kutatást az intézet június 28-a és július 4-e között készítette és arra voltak kíváncsiak a megkérdezettektől, hogy 

  • Magyar Péter, bár korábban mást ígért, mégis beült az Európai Parlamentbe, és a válaszadók szerint helyes döntés volt-e ez a TISZA-elnök részéről, továbbá 
  • hallottak-e róla, hogy Magyar egy fővárosi szórakozóhelyen dulakodásba keveredett, fiatal lányokkal flörtölt és biztonsági őrök dobták ki a helyről, és egy telefont is a Dunába dobhatott?

Az első témával kapcsolatban a válaszadók 39 százaléka vélekedett úgy, hogy inkább helytelen Magyar döntése, miszerint beül az Európai Parlamentbe, viszont 38 százalékuk látja úgy, hogy a tiszás politikus helyesen döntött.

A magasabb iskolai végzettséggel rendelkezők inkább helyeselték a döntést. A legfeljebb csak 8 általánost végzettek 41 százaléka nem értett egyet a mandátum felvételével, a felsőfokú végzettségűeknek azonban csak a 34 százaléka”

– áll a kutatásban. 

Az Ötkertben történt botránnyal kapcsolatban a felmérés alapján kijelenthető, hogy Budapesten belül hallottak leggyakrabban az esetről, életkori megoszlás alapján viszont a 60 éven felüliek, miközben a legkevesebben épp a 18 és 29 év közöttiek. Az üggyel kapcsolatban a Fidesz–KDNP szimpatizánsai tartották legtöbben igaznak, hogy ez megtörténhetett, őket követték ellenzéki szavazók, legkevésbé pedig a Tisza Párt szimpatizánsai hitték el a sztorit, de ő közülük is a többség: 61 százalékuk.

Ezt is ajánljuk a témában

Azzal, hogy vezető politikushoz nem méltó módon táncolt fiatal lányokkal, a Tisza Párt szimpatizánsainak 59 százaléka értett egyet, míg a legtöbben a kormánypártok szavazói (87 százalék) gondolták így –írja az Index. 

A Publicus rákérdezett, változott-e az embereknek a Magyar Péterről kialakított véleménye mindezen események hatására, amire a megkérdezettek közül a 60 feletti korosztály körében romlott Magyar Péter renoméja a legnagyobb arányban (33 százalék); míg legkevésbé a Tisza Párt szavazóinak körében és a legfiatalabb generáció képviselői szemében. 

 

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iphone-13
2024. augusztus 01. 17:06
DÖGÖLJÖN MEG PEDÓ PETI!
Cilinder
2024. augusztus 01. 17:05
Aki nem hiszi el,hogy megtörtént az ötkertes botrány az vagy hülye vagy olyan,mint a szemellenzős bányaló!Ez utóbbi kezeltetheti magát a lódoktorral,az előbbi meg kiválaszthat magának egy gumiszobát! Egyébként elég gyorsan átvette ez a két csótány a cseh-donáth duó "munkáját"!Kevés nekik a fizu,kellenek a guruló dollárok a kormányváltó pénzek mellé! Apropó,a tégláról téglára szöveget meg az amcsi konzervativoktól lopta! Önálló gondolat az már születésekor elhagyta ezt a két önimádó feljelentgetőt! A mai fiatalok azon része,akiknek ez meg az a zenésznek nevezett senkiházi tetszik,megérdemelnék,hogy ez a hazudós ficsúr uralkodjon rajtuk! Hamar kisöpörnének az országból!
lemez
2024. augusztus 01. 16:01
Polodka a facrbook messiása,amig a soros meta médi!ja alakit,soros emberei lettek pszihio ep képviselöi.Letiltja a jobboldali megmondóembereket,korlátozza őket..De fosos peti egy kormány által kitartott kurva volt felesége által,gondolom követelte a feleségétöl hogy ne csak kisérgesse..Hogy birta ilyen sokáig a volt neje számomra érthetetlen.Alkalmas hazaárulónak.
chief Bromden
2024. augusztus 01. 15:18
MP győzelme a nyugdíjak végét jelentené. A nyugdíjasok indulhatnának a hegyre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!