Döbbenet: közös fotón bukkant fel Bayer Zsolt és Fodor Gábor – ezt már nem lehet kimagyarázni!

2024. augusztus 01. 05:33

Elalélnak a befogadó franciáktól, majd köpnek egyet arra, aki szóba áll a fideszessel. Tanítani kellene.

2024. augusztus 01. 05:33
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli

(Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád)

Látványosan felemelt mutatóujjal lett kioktatva a transzfób plebs, amiért nem érti a liberté, égalité, fraternité világát, ahol

békében és testvériségben tud egy vacsoraasztalnál csemegézni az LMBTQ és a heteró,

ahol helye van mindenkinek, megkülönböztetésmentesen és szabadon, ahol nem fürkésszük, vajon kicsoda-micsoda a másik, hanem egyformán jól érezzük magunkat mind – egy olyan vágyott világot tehát, amelyben már rég benne élnénk magunk is, ha nem lenne az az alulművelt, gyűlölködő csürhe.

Majd miután ezt a kioktatást sikeresen abszolválták a morális tanítók,

rámeredtek egy tusványosi fotóra, amelyen a Fidesz két alapítója, Bayer Zsolt és Fodor Gábor látható,

amint a vitájuk előtt (vagy után) állnak a színpad mellett, és jóízűen röhögnek valamin. „Fodor Gábor végre a barátai között. Nem, nem csalódás. Ismerem ezt az embert nagyon rég óta, és a szemem se rebbent, amikor ezeket a képeket megláttam. Mert ő pontosan ilyen alattomos, aljas, sunyi, semmirekellő gazember volt világ életében” – hozta meg rögvest ítéletét az elfogadáspárti íróházaspár;

ez most nagyon jólesett, köszönöm” – hálálkodott e Facebook-posztért nemzetünk vitakulturológiai és méltóságvédelmi szaktekintélye, Mérő Vera.

Hogy konkrétan miket mondott Fodor Gábor („a woke bizonyos értelemben hasznos lehet, mivel kritikai attitűdre és múltunkkal való szembenézésre ösztönöz”, satöbbi, értve satöbbi alatt a tusványosi Orbán-beszédről „Tévedések és igazságok” címmel előadott, kétségkívül tartalmas kritikáját is), az irreleváns:

a szégyenkőre állítás statáriálisan jár, amiért elment Tusnádfürdőre,

és a szünetben még hahotázott is egyet.

Amikor a Szajna partján árad a befogadás, amikor ott ül együtt bacchanáliát boldog-boldogtalan, azt valami elérhetetlenül európai életképként csodálja a hozzáértő zsűri – ha viszont a Sólyom-kő lábánál nevet egyazon poénon két, egyébként számos kérdésben eltérő véleményen lévő, decens öltözetű magyar, annak láttán undorodva grimaszol.

Amire ő vágyik, az a nagybetűs Testvériség, a nyaktiló-csattogtatók utópikus Fraternitéje, nem pedig egy ilyen primitíven konkrét kedélyes beszélgetés.

(Erre utal zárójelesen az is, hogy a fent idézett Facebook-posztot magam is csak kerülőúton, inkognitóban olvashattam, mivel már rég ki lettem tiltva az oldalról, miután egy álhírhez fűzött óvatos, privát jellegű helyreigazításom nyomán úgy lett szó nélkül rámcsapva az ajtó, ahogy ajtót emberre rácsapni csak a legnagyobbak tudnak. Miközben messzemenően kontraproduktív az egész, hiszen ha valaki ennyire nem akarja, hogy akár csak lássam is a nyilvános eszmefuttatásait, akkor ott bizonyára akad valami izgalmas takargatnivaló – naná, hogy időnként ránézek.)

Természetesen ugyanők, akik

konkrét tényállások ismertetése nélkül aljas gazemberezik az exfideszes-exszadeszes Fodor Gábort,

eltartott kisujjal kiáltanának gyűlöletpropagandát, ha Bayer Zsolt holnap (ne adj’Isten) aljas, sunyi gazembernek minősítené Magyar Péter Official The Mant, aki miután az ő anyagi helyzetében semmi kivetnivalót nem talált a csok lelkes igénybevételében, olyan természetességgel terjeszti hónapok óta és lassan naponta azt a

sztenderd dobrevi hazugságot, miszerint az alacsony születésszám kizárólagos oka az Orbán-kormány „totálisan téves” politikája,

mint aki számára elvi kérdés, hogy ezzel most aztán tényleg mindenkit átverjen, aki nem látott még korfát, se nemzetközi statisztikát. De mivel ő, Magyar Péter Official The Man már 122 napja nem vesz fel havi hárommilliót egy, a Válasz Online és a Telex által NER-közeliként számontartott cégtől, és Mészáros Lőrinc konditermébe is kizárólag praktikus okokból jár még mindig, szigorúan orrbefogva (a tíz éve tartó nagy elszakadási vágyában éves bérletet vásárolt 2024-re, a Lőrincnél, hát csak nem hagyja veszni!) –

ő mindezek miatt minőségileg más, minőségileg jobb, mint egy Fodor Gábor, aki két vita között nevet.

Ezt is ajánljuk a témában

Míg a liberális expolitikus tételesen, valamiféle önálló gondolatokat szembeállítva elemzi a miniszterelnök világrendszerváltással kapcsolatos meglátásait, Magyar Péter Official The Man a „latte avokádó” kifejezésen vihog és hatvankettedszerre is leszögezi, hogy Orbán miatt nem szülnek az 1996-ban meg nem született nők – de világos, hogy Fodor aljas gazember volt is és lesz is, hiszen

őt nem nála 25 évvel fiatalabb lányok lábai között mászva kapták lencsevégre, hanem Bayer Zsolt mellett állva.

Mindenesetre a sok-sok kereszténység-szakértő számára nyilván ismerős az a mondat, hogy „a fát a gyümölcséről lehet megismerni”. Akkor hát lassan ideje lenne ennek fényében dűlőre jutni az olimpiai megnyitó vitatott jeleneteinek ügyében: mióta megtekintette az úgymond testvériségre és toleranciára indító drag queenes epizódot,

személy szerint Ön (Éva, Gergely, Vera, Rita, Tercsi, Fercsi, Kata, Klára) hány fokozattal lett elfogadóbb és tisztelettudóbb a korábban gyanakvással szemlélt vagy egyenesen megvetett személyekkel és társadalmi csoportokkal szemben?

Megállta, hogy „provinciális suttyóságnak” minősítsen egy legitim befogadói álláspontot? Kibírta, hogy ne „narancsködnek” nevezze a világszerte osztott ellenvéleményt? Sikerült most először nem lájkolni katolikus hittanár-teológus végzettséggel a „Bayerrel szóba állni erkölcsileg tilos!” szövegű kommenteket? Átfutotta a letiltott felhasználók listáját, hátha akad, aki felé akár nyitni is lehetne? Ritkultak a kommentszekcióban az „akinek nem tetszett, költözzön Moszkvába” típusú deportálási javaslatok?

Hát Bayer Zsolt számára szerethetőbbé és tiszteletreméltóbbá vált attól az estétől kezdve a drag show-k világa, akár csak egy leheletnyivel is?

Mert ha a fenti kérdések többségére „nem” a válasz, akkor vita lezárva.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. augusztus 01. 16:43
Ekrü! S HA már kínodban SZEMÉLYESKEDNI kezdtél, és engem hazugnak, nem magyarnak neveztél! ŐSI MAGYAR nevem van, és egy település is viseli a nevemet ! SOHA nem volt állami lakásom, s biztos vagyok benne, hogy neked meg volt, valószínűsítem, hogy most is az állam, azaz a mi nyakunkon élősködsz! JUT eszembe! BAYER miképpen jutott ÖNKORMÁNYZATI lakáshoz az I. kerületben? Hm....? VAN ám tovább is, csak nem akartam ezekkel foglalkozni, de ha te így akartad, hát tessék!
gyaloggos
2024. augusztus 01. 16:30
Ekrü! S MI köze van a támogatottság mértékének az ország állapotához? Hm....?
gyaloggos
2024. augusztus 01. 16:27
Ekrü! HAZUDNI felétek szokás, az a TI MŰFAJOTOK! BIZONY, hogy NEM KEVÉS adóforintot fizettem, fizetek én a MAGYAR ÁLLAMKASSZÁBA! OSZT mi köze van ennek ahhoz, amit én írtam? "Viszont sokkal jobban zavar a DK-ok, a Tisza párti fővárosi képviselők, Karácsony és 41 rablója, Draskovics és a BKK haramiák, továbbá a Momentumos képviselők közpénzből való kitartása. S miután ezen ellenzéki formációk együttvéve sem tudnak annyi támogatottságot felmutatni, mint a Fidesz egymaga, úgy gondolom, nekünk azért több jogunk van méltatlankodni ezek eltartása miatt. " Hm....? MENJENEK el azok, akik MAGYARORSZÁGGAL ezt tették, teszik !
google-2
2024. augusztus 01. 14:59
Csak az idegen szép …amíg meg/ki nem ismerik. A liberálisok összeférhetetlen népség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!