Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A választások tétje a háború eszkalációjának megállítása

2024. június 01. 09:17

A honvédelmi miniszter arra kért minden magyart, hogy arra a pártra szavazzon, „amelyiknek az egyetlen és legvilágosabb üzenete a béke, ez pedig a Fidesz”.

2024. június 01. 09:17

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Számtalan olyan lépés történik Európában, ami az ukrajnai háború eszkalációjának irányába mutat, ezt kell megállítani a június 9-ei európai parlamenti (EP-) választásokon – jelentette ki a honvédelmi miniszter pénteken Szentendrén, a kormánypártok országjáró fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte, hogy a háborúk megindulásának mindig van egy folyamata: először beszélnek róla, aztán előkészületek történnek, és utána megkezdődik.

Két évvel ezelőtt elindult két keresztény szláv nép egymás közötti háborúja, és a Nyugat úgy döntött, hogy az ismert módon kezeli, noha sok más lehetőség is lett volna – mondta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy megindult egy eszkalációs folyamat, amely a világ biztonságát komolyan veszélyeztető kockázattá nőtte ki magát, és mostanra egy előkészületi fázishoz érkezett. El kell kerülnünk a háborút, a június 9-i választásoknak pontosan ez a tétjük – hangsúlyozta a miniszter. Hozzátette, most van a lehetőség és az alkalom arra, hogy az európai választók a békére szavazzanak.

Hallaniuk kell az európai vezető politikusoknak, hogy ez az ország semmiképpen sem akarja ezt az utat tovább járni”

– közölte. Szalay-Bobrovniczky Kristóf arra kért minden magyart, hogy arra a pártra szavazzon, „amelyiknek az egyetlen és legvilágosabb üzenete a béke, ez pedig a Fidesz”.

(MTI)

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Gajdics Ottó

Magyar Nemzet

Idézőjel

Mutassuk meg, hogy vagyunk azért még jó néhányan, akik soha nem tekintettük az amerikai magánpénz-birodalom proxyháborúját Ukrajna területén a magunkénak.

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

A háború nem konfekciótermék

Mivel igen sokan szekáltak ezzel a kérdéssel kapcsolatban, itt a válaszom, szokásom szerint köntörfalazás nélkül.

2024.09.27 20:00

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. június 06. 17:05
Bobri Kristóf honvédelmi miniszter bújj el! Meglátnak,nem szavaznak Budapesten a Fidesz re!
papamaci57
2024. június 01. 14:00
É­­r­t­­é­­­k­e­­­l­d­­ ­a­ ­­­s­­z­­e­­­x­­­i­­ ­p­­­u­n­­c­i­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍 Értékelem. Punnyadt volt és büdös. Nem érte meg azt az egy tál bablevest, amit adtam érte.
2024. június 01. 13:14 Szerkesztve
" A választások tétje a háború eszkalációjának megállítása" mondta a kaszinó részvényesből lett miniszter. Rendben van, rátok szavazok de ha nem akadályozzátok meg az eszkalációt, az egész konfliktusnak ti lesztek a felelősei!
Bell & Sebastian
2024. június 01. 12:54
Ha már te is mondod, döntő momentum annak megítélésében, valóban így van-e?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!