Vidnyánszky tehetséges ember

2024. október 13. 13:32

Akik megértenék és becsülnék, politikai okokból nem teszik, akik viszont becsülik, azok nem igazán értik.

2024. október 13. 13:32
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

Fotó: MTI/Hegedűs Róbert

„Tegnap megnéztük (meghívtak) a Nemzetiben Vidnyánszky rendezésében a Makar Csudrát. (Esthajnal címen megy.) Nehéz volt a gyerekkori ruszki filmtől (A cigánytábor az égbe megy) elvonatkoztatni, és a zenés darab se az én műfajom. 

Ugyanakkor Vidnyánszky tehetséges ember, és sokkal közelebb áll ahhoz a színházhoz, melyről pont nem a "nemzeti" jutna az eszünkbe. Szerintem a tragédiája, hogy azok, akik megértenék őt, és becsülnék, ezt politikai okokból nem teszik, akik viszont becsülik, azok meg nem igazán értik. Így tesz valakit rendesen tönkre a kultúrharc.

Viszont érdekes, sőt bizarr élmény volt, hogy mennyi ner híresség tolongott Ákostól kezdve a premieren. Az volt ám a színház.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. október 13. 22:02
Felületkezelő 2024. október 13. 15:41 • Szerkesztve Ez a szemle most kivételesen úgy lett kivagyian suttyó, hogy nélkülözi a Szélfarkas féle tipikus "én már megmondtam" típusú önigazoló bumburnyákságot. Róla valahogy rendre a következő Márai bölcselet ugrik be, bizonyára okkal: A tehetségről és a butaságról " FAM nem tehetséges és nem buta. Ő hamis!
nurszultan
2024. október 13. 21:45
Menj már a k...va anyádba, te erölködö, képzetlen féreg!
Leskelődő
2024. október 13. 17:13
Azért FAM azt ügyesen kikerülte, hogy elmondja a véleményét az _előadásról. Pedig a cikke csak úgy sugározza, hogy ő a felsőbbrendűek közé tartozik, akik értik Vidnyánszky művészetét. Az, hogy fasza volt, egy mezei nézőtől is kevés, nemhogy egy kiváltságos műértőtől.
2024. október 13. 16:40 Szerkesztve
persze, farkasfaszfej, megint mi vagyunk a bunkó lábszagú mucsaiak... te tényleg ennyire ostoba lennél, vagy csak "tehetségesen" megjátszod magad? inkább szólj a felsőrendű zsidó kultúrharcos társaidnak, hogy érdemes Vidnyánszky előadásait megnézni, mert attól még nem esnek ki az o1g-szerepükből... farkasfaszfej... és még ennek adnak ingyenjegyet, baszki...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!