Valami nagyon nincs rendben a Balatonnál, közbe kellett lépni

2024. október 05. 08:59

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján hozták meg ezt a döntést.

2024. október 05. 08:59

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Két héttel ezelőtt kihelyezték a törpeharcsafogó varsákat a balatoni kikötőkbe, így ismét teljes intenzitással zajlik a gyérítési munka – írja az Agroinform.hu.

A portál közölte, hogy az elmúlt évek tapasztalatai igazolták, hogy a balatoni varsás törpeharcsa-gyérítés legeredményesebb időszaka a szeptember végétől a tartós fagyok beálltáig terjedő időszak.

Jól fognak még a varsák a tavaszi felmelegedésekkor is, a nyári legmelegebb hónapokban viszont kevésbé, ráadásul az idegenforgalmi szezonban a fogóeszközök sokszor „útban vannak”. Ezért a nyár folyamán csökkentett varsaszámmal dolgoztak.

A BHNp Zrt. felhívja a figyelmet arra, hogy a varsákat kizárólag a társaság dolgozói kezelhetik,

amennyiben rajtuk kívül bárki más hozzányúl egy ilyen fogóeszközhöz, orvhalászatot követ el, amely kirívó szabályszegésnek minősül, azaz az elkövető a pénzbírságon túl több éves horgászattól való eltiltásra is számíthat.

***

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. október 05. 11:22
A kép ELRETTENTŐ. Első pillanatra valami KARIBI TRÓPUSI LEPUKKANT üdülőhelynek látszott, de mivel hiányoznak róla a pálmafák, kiderült, hogy a hazai ingatlan- és üdülőkörzet fejlődésünk példája, hiába egy modernnek, újnak látszó építkezés, amely még valami stílusjegyet is igyekszik közvetíteni.
auditorium
2024. október 05. 10:27
Volt már pár példa az emberi beavatkozásra. Pl. amikor angolnákat telepitettek a Balatonba. Köztudott, h. az angolnák a félig sós vizet kedvelik, pl. olyan folyókban, melyek a tengerbe ömlenek, tehát vizük félig sós. Ennek ellenére úgy látszik a Balaton vizét is megkedvelték és elszaporodott ez a kigyónak tűnő halfajta. A végén ki kellett irtani, h. a fürdőzők ne undorodjanak tőle. Volt narancsliget-kisérletre is példa, ettől kapta a Magyar Narancs a cimet. A nádirtás is káros, most leálltak vele. NE akarjunk a tavon Acapulcót hatalmas luxus hotelekkel és lakóparkokkal és boutique-okkal adriai flairt, hagyjuk meg eredeti báját, amiért sok magyar és idegen turista kedveli.
sexykitty-5000104
2024. október 05. 10:25
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­­é­­­k­e­­­l­­d­ ­a­­­ ­­s­­z­­e­­x­­­i­ ­p­u­n­­­c­­i­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
csakegyittlako
2024. október 05. 10:23
Kétescsakegyittlako 2024. október 05. 09:43 És a Zimmer Ferivel te is fizettél adót a kiadott szobáid után? Tényleg ennyire korlátolt vagy? Gondolod hogy egy melósnak volt kiadó szobája? Anya apa, két gyerek. Állami lakás, lakótelep. Ismerős? Évente nyaralás, szakszerv beutalóval. Mert Balaton parti vagyok, nem jelenti azt hogy tele a számlám. De a pestiek megvették a fél partot, Somló, Badacsony, őket kérdezd inkább. Egy tanácsot azért adnék. Ha szép nem vagy, hülye ne legyél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!