Üzent a közmédia a székháza előtt tüntető Magyar Péternek

2024. október 05. 15:41

A politikust ahogy eddig, úgy továbbra is várják a műsoraikba.

2024. október 05. 15:41

Magyar Péter az M1-en (Képernyőfotó)

Mint ismeretes, Magyar Péter ma délutánra demonstrációt szervezett az MTVA Kunigunda utcai székháza elé. A Tisza Párt elnöke az ellen a közmédia ellen hívott össze tüntetést, ahol néhány napja  ő maga is vendégeskedett.

A politikus az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió meghívottjaként szeptember 26-án élő adásban fejtette ki nézeteit, most mégis azt követeli, hogy élő adásban szerepelhessen. Emellett egy 16 pontos listát is közzétett. 

Az M1 aktuális csatorna déli híradójában minderre válaszul elhangzott:

„A hírműsorainkban természetesen beszámolunk a rendezvényről, és továbbra is hívjuk műsorainkba az ellenzéki pártok képviselőit, így Magyar Pétert is.”

A Tisza Párt elnöke erőszakos akcióval is fenyegetőzik „nyílt levelében”, és miközben élő közvetítésre szólít fel a szombati eseményekkel kapcsolatban, felemlegeti a 2006-os erőszakos eseményeket is, amelyek a Szabadság téren zajlottak a televízió akkori székházánál. 

Ezt is ajánljuk a témában

A köztelevízió azokra a kifogásaira válaszolva, amely szerint az ellenzéki pártoknak nem adnak lehetőséget a szereplésre, beleértve a Magyar Péter vezette Tiszát is, hangsúlyozta: 

szeptember 12. óta hat élő adásba hívták meg a politikust, illetve pártja képviselőjét, ebből mindössze egyet fogadott el. 

A híradóban ismertették Magyar Péter 16 pontos nyílt levelét is, amely szerinte a közmédia valódi közszolgálati médiává alakításáról szól. Ebben mások mellett szerepel közmédia vezérigazgatójának és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) vezetőinek lemondása, valamint a közmédia feletti politikai felügyeletet visszaállítása és a sajtó-helyreigazítási szabályok módosítása. 

Magyar Péter a műsorstruktúrába is beleszólna, amikor a késő esti kínai és orosz híradók, valamint az Egyperces híradók megszüntetését akarja, míg a német és az angol nyelvű híradókról nem szól.

(MTI)

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia1
2024. október 05. 17:22
kunfia1 2024. október 05. 17:12 Amint látható, az állampárt beszart... Lesz ez még cifrább, hazaárulók, lesz ám! 1 válasz elrejtése metálgitárkunfia1 2024. október 05. 17:18 Ez nyilván messiáspeti fehér nadrágján látta, igaz-e, kukagyerek elvtárs. :D" Tehát azt állítod, hogy az állampártodnál nem azért foglalkoztok naponta 100X Magyar Péterrel, mert be vagytok szarva tőle?
Kristály
2024. október 05. 17:21 Szerkesztve
Ezt az undorványt ebéd után nem a ajánlatos látni.
kunfia1
2024. október 05. 17:19
pollip 2024. október 05. 17:09 MP azt hazudta, hogy amikor bent volt az M1-ben, több dolgozó is azt súgta a fülébe, hogy : hajrá! Most képzeljük el ezt a szituációt. MP megy a folyosón és S egy dolgozó testközelből a fülébe sugdos:-) nem lenne feltűnő egy kicsit sem:-)))" Tehát azt állítod, hogy a besúgó pártjának köztévéjében mindenki önként hazudni akar?
sexykitty-5000104
2024. október 05. 17:15
🍓 ️ ­­É­r­t­é­­k­­e­l­­d­­­ ­a­­­ ­s­­z­e­­­x­­­i­­­ ­­p­­u­­­n­­c­­­i­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!