Újabb hazugságok lepleződtek le Magyar Péterrel kapcsolatban

2024. október 03. 12:50

Az elemző szerint kiderült, még a politikusi eredettörténet sem stimmel.

2024. október 03. 12:50
null

Nyitókép: Soós Lajos / MTI

A tegnap nyilvánosságra került információknak nagyobb a jelentősége, mint gondolnánk – fogalmazott közösségi oldalán Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője, a Magyar Péter által még a Diákhitel Központ vezetőjeként szignált, aggályos szerződések botránya kapcsán.

Mint megírtuk: Magyar Péter korábban azt állította, az ő vezérigazgatósága idején készült KEHI-vizsgálat „mindenféle megállapítás nélkül” zárult. Tegnap azonban kiderült, hogy ez egyáltalán nincs így. Az Átlátszó által nyilvánosságra hozott KEHI-vélemény Magyar állításával szemben súlyos megállapításokat tett, többek között azokat,

hogy a Magyar Péter által vezetett Diákhitel Központ által kötött több szerződésnél nem volt valós verseny, az ajánlattételre felkért társaságok teljesítési képessége eleve kétséges volt és a díjazás és az ellenszolgáltatás arányosságát is felveti a jelentés. 

A Kehi közleménye szerint a Diákhitel Központ Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban jelenleg nyomozás van folyamatban, amelyben a tanácsadó tevékenységről készült vélemény és a kapcsolódó szerződések a nyomozó hatóság rendelkezésére állnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Deák Dániel szerint „ezek az új információk teljesen más megvilágításba helyezik Magyar Pétert, akinek már az eredettörténete is hazugság”. 

Az elemző kifejti: Magyar Péternek az volt az eredettörténete, hogy azért szakított a Fidesszel, mert állítása szerint mindenféle rosszra akarták rávenni a Diákhitel Központnál. 

Ehhez képest tegnap kiderült, hogy a jelek szerint külső kérés nélkül Magyar Péter kötött a saját szakállára több gyanús szerződést a haverjaival, ami miatt vizsgálatot indítottak ellene, a vizsgálat pedig szokatlanul egyértelmű és kemény megállapításokat fogalmazott meg” 

– írja Deák, majd hozzátette: a Magyar Fejlesztési Bank ezt követően 2022-ben nem hosszabbította meg Magyar Péter vezérigazgatói megbízatását.

Ahogy arról is beszámoltunk, az ügyben megszólalt az MFB is, közleményükben azt írták: „a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) vizsgálata után 

nem hosszabbította meg Magyar Péter vezérigazgatói megbízatását a Diákhitel Zrt.-nél.

Deák Dániel szerint tehát Magyar Péternek már a Partizánban előadott eredettörténete sem igaz, s úgy véli, mindez nem egy fideszes lejáratás, hanem ellenzéki politikusok és sajtótermékek tárták fel.

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dodek4b
2024. október 03. 14:59
A baj még nagyobb , miért nem akkor ellenőrizték amikor még ott dolgozott ? Hol volt akkor a KEHI vagy az ÁSZ vagy az ügyészség ? Hány ilyen ganéj ember ill. szőnyeg alá söpört ügy van még ? Tűzoltók mondják , de a korrupcióra is igaz , nem a nagy tüzet kell oltani , mert azt már nem lehet , hanem a kicsit , mert azt még meg lehet fékezni , akár el is lehet oltani ! Nem azért szavaztam a FIDESZ-re , hogy mocskosabbak legyenek mint a komcsik voltak.
survivor
2024. október 03. 14:43
Ez a fotó , b+ ! Jól lakott kiscsoportos.... akit éppen baszni visznek... :-))
papalimapapa
2024. október 03. 14:28
Ezt a szarcsíkot most már tényleg ki kéne mosni a gatyából! Egyre büdösebb...
KovG_1
2024. október 03. 14:18
Ezt a pszichopata szélhámost annak idején nem csak kirúgni kellett volna a pozíciójából, hanem börtönbe zárni. Akkor most nem majomkodna itt. Ha ez csaló meg a korrupt haverjai kormányt alakíthatnának, egy perc alatt eladnák az egész országot féláron külföldi cégeknek milliárd dolláros kenőpénzekért, majd amikor már mindent szétraboltak és szétvertek, lelépnének valahova Kaliforniába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!