Kitálalt az MFB: a KEHI vizsgálata után nem hosszabbították meg Magyar Péter megbízatását

2024. október 02. 17:29

A Tisza Párt elnöke még a Diákhitel Központ vezetőjeként írt alá gyanús szerződéseket.

2024. október 02. 17:29
null

Nyitókép: MTI/Purger Tamás

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) vizsgálata után nem hosszabbította meg Magyar Péter vezérigazgatói megbízatását a Diákhitel Zrt.-nél – közölte a bank szerdán az MTI-vel.

Azt írták, a KEHI 2021 során folytatott átfogó vizsgálatot a Diákhitel Zrt.-ben, amely érintette a beszerzésekkel és szerződésekkel kapcsolatos gyakorlatot is.

A Magyar Fejlesztési Bank ezt követően 2022-ben nem hosszabbította meg Magyar Péter vezérigazgatói megbízatását 

– olvasható a közleményben.

Mint a Mandiner is beszámolt róla: Magyar Péter a Partizánnak adott interjújában azt állította, azért rendelt el a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálatot az ő általa vezetett Diákhitel Központban, hogy ezzel figyelmeztessék föntről, hogy rendezze a megromlott kapcsolatát az akkori feleségével, Varga Judittal. A Tisza elnöke később azt is elmondta, hogy az általa aláírt szerződésekkel kapcsolatban a KEHI-vizsgálat „mindenféle megállapítás nélkül” zárult.

Ezzel szemben az Átlátszó megszerezte a KEHI jelentését, ami cáfolja Magyar Péter szavait. A Tisza elnöke erre Hont Andrást, a jelentést feldolgozó újságírót vádolta meg azzal, hogy a Fidesz szekerét tolja, és hogy nem mond igazat.

A felmerült vitával kapcsolatban közleményt adott ki a KEHI. Erről ITT számoltunk be.

Frissítés: Magyar Péter cikkünk megjelenése után közösségi oldalán reagált a KEHI és az MFB közleményére. A Tisza Párt elnöke mindent tagad és hazugsággal vádolta meg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnökét.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2024. október 02. 20:25
Somatic: "romlik a forint" Van némi euróm 2022- ből, ha akkori áron megveszed, feloldom a lekötést.
B_kanya
2024. október 02. 20:19
somatic335 - Legyetek bátorak 2024. október 02. 18:17 "Ez kurva kevés lesz amúgy, Magyarországon ahol az állampárt 14 éve" Ah, mint dr jogerőss pál unokájába szerelmes baszatlan vénkisasszonyok állampártoznak, a Fidesz selejtjét védve...
B_kanya
2024. október 02. 20:16
Bastyaelvtars 2024. október 02. 18:42 "Egyszerűen nem akarom elhinni hogy ennyire segghulyek legyenek az itt kommentelgető fideszkárosultak és nem gyanús már nekik is hogy egyetlen emberrol miért van ennyi cikk..." De olyan hülye vagy büdöskomcsi napelemmucika. Orbán Balázsról napi 50 cikket írtak neked, nagyon rettegtek tőle.
states-2
2024. október 02. 19:59
Ez egy címeres korrupt elmebeteg gazember, 2026-ra oda kerül, ahova való, a kukába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!