Megszólalt a KEHI a Magyar Péter által vezetett Diákhitel Központ szerződéseivel kapcsolatban

2024. október 02. 13:58

Mint írják, a hivatal tanácsadó tevékenységet folytatott a Diákhitel Központ Zrt. működése és gazdálkodása tárgyában.

2024. október 02. 13:58

Nyitókép: Soós Lajos / MTI

Mint a Mandiner is beszámolt róla: Magyar Péter a Partizánnak adott interjújában azt állította, azért rendelt el a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálatot az ő általa vezetett Diákhitel Központban, hogy ezzel figyelmeztessék föntről, hogy rendezze a megromlott kapcsolatát az akkori feleségével, Varga Judittal. A Tisza elnöke később azt is elmondta, hogy az általa aláírt szerződésekkel kapcsolatban a KEHI-vizsgálat „mindenféle megállapítás nélkül” zárult.

Ezzel szemben az Átlátszó megszerezte a KEHI jelentését, ami cáfolja Magyar Péter szavait. A Tisza elnöke erre Hont Andrást, a jelentést feldolgozó újságírót vádolta meg azzal, hogy a Fidesz szekerét tolja, és hogy nem mond igazat.

A felmerült vitával kapcsolatban közleményt adott ki a KEHI.

Mint írják, a hivatal tanácsadó tevékenységet folytatott a Diákhitel Központ Zrt. működése és gazdálkodása tárgyában.

A tanácsadó tevékenység eredményeként a KEHI véleményt készített és a tanácsadói tevékenységet lezárta. Az ügyben ellenőrzési jelentés nem készült.

A Diákhitel Központ Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban jelenleg nyomozás van folyamatban, melyben a tanácsadó tevékenységről készült vélemény és a kapcsolódó szerződések a nyomozó hatóság rendelkezésére állnak” 

– olvasható a közleményben.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marhagulya
2024. október 02. 16:03
genusnexxt 2024. október 02. 15:51 Ugye milyen jó hülyének lenni és ezt még ki is mondani? Magyar Péter 2022. februárjáig volt a Diákhitel központ vezetője és a KEHI 2021-ben vizsgálta és adta le a jelentését. Tehát nem a Partizános interjút követően. Ennyit értek kb, vagyis semmit, retardált szektások. Minél többet vergődtök, annál inkább visszataszítóak vagytok, mert még arra is lusták vagytok, hogy utánanézzetek annak, amiről hazudtok.
Akitlosz
2024. október 02. 16:01
Fidesz találmány a tanulók eladósítására. A vörösök idején az állami felnőttoktatásban résztvevők az oktatás idejére kaptak némi anyagi támogatást. Nem sokat, de mégis valamit, és nem kellett hitelt felvenniük. A narancssárgák ezt megszüntették, nem adnak a világon semmit, viszont fel lehet - gyakorlatilag fel kell - venniük a tanulóknak a diákhitelt, amivel tartósan nagy pácba kerülnek, ha az oktatás után nem sikerül gyorsan állást találniuk.
2024. október 02. 15:59 Szerkesztve
Narancs Vitéz , majd kifacsarjuk !
genusnexxt
2024. október 02. 15:51
Bájos, a KEHI Magyar februári Partizán interjúját követően vizsgálatot indított a Magyar által bejelentett, túlárazott szerződéseket illetően. Remélhetőleg a Rendőrség is aktivizálódik és kivizsgálja mi ez a NERbontás Buksikáim. #pedofidesz #sehonnaibitangorban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!