Toroczkaiék egyedül maradtak, és élvezik

2024. október 25. 17:16

Ez az év a szélsőjobbos győzelmek és az azokat kísérő tömegtüntetések éve volt az európai politikában.

2024. október 25. 17:16
null
Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor
Mérce

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

„Ehhez képest akár meglepőnek is számíthat, hogy a Mi Hazánk »Turulvédő« október 23-i nagygyűlésén nagyjából 2000-en jelentek meg. A nyugat-európai tömegekhez képest szerény, magyar viszonylatban viszont egészen feltűnő számú embert persze magyarázza, hogy ez nem csupán egy politikai nagygyűlés volt, külön ügyük is keletkezett.

Június 9-i megválasztása után ugyanis a XII. kerület új vezetője, Kovács Gergely kijelentette, a Böszörményi úton 2005 óta álló Turul-szobrot el kellene onnan vinni, és ez ügyben intézkedni is fog. A Kétfarkú Kutya Párt első emberéhez méltó módon mindezt az ATV egyik adásában később megtoldotta azzal is, hogy a populista jobboldal szent madárszobrát szerinte »Tatabányára kellene küldeni« a másik Turulhoz »pároztatni […] miután Tinderen hiába kerestünk csajt neki.«

Több sem kellett Toroczkai Lászlónak és a Mi Hazánknak, azonnal bejelentették, a 2000-es évekhez hasonlóan mindenféle – törvényes vagy törvénytelen – eltávolítási kísérlettől megvédik a Turult. Számos szavazójuk, szimpatizánsuk pedig jól láthatóan meg is hallotta a hívást.

Ezzel együtt Toroczkai László beszéde mégis úgy kezdődött, hogy gratulált azoknak, akik megjelentek, mert »ők azok a magyarok, akiket nem lehet félrevezetni!«”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sanyi72
2024. október 25. 18:59
Te drogos buzi,ez nem szélsőjobb,ez normalitás! Szokjátok meg! A nyugat is ébredezik,csak sajnos késő. De ha esetleg elvennék a mg-i támogatásokat,talán lenne jó kis ramazuri,a franciáktól indulva,egy jó kis tisztítótűz nem ártana!
P.Gy.
2024. október 25. 17:43
A 2 farkú kutyának csak annyit, hogy pározgasson ő a fajtársaival 1 sintèrtelepen! A turul pedig nem a "populista jobboldal madárszobra" , hanem Magyarország nemzeti jelképe!
Kristály
2024. október 25. 17:34
A szavazóknak egyszer az agyukra megy a sok hasztalan politikus akik még kárt is okznak akarattal a hazának.
baronet
2024. október 25. 17:22
Mi a probléma, mércés kiskancsó? Hogy egy demokráciában nem csak az antifák szólalhatnak meg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!