TÁVKAPCS: Orgazmus a Kötöttfogásban: Orbán-verés Strasbourgban

2024. október 12. 17:15

Sajnálattal közlöm a Csintalan-rajongókkal, hogy Sándorunk a mostani adásban nem szerepel.

2024. október 12. 17:15
Csintalan Sándor a Kötöttfogás podcastban 2024. augusztus 2-án
Lentulai Krisztián
Lentulai Krisztián
Magyar Nemzet

Nyitókép: YouTube

„Mivel mással kezdődhetne a Magyar Nemzet közéleti műsorkritikája, mint az »ikonikus« Kötöttfogás aktuális adásával. Sejtettem, hogy a ’18-as választások sírógörcsös és depresszív hangulata volt a bölcső a korábbi Szabadfogás című Hír TV-s műsor inkarnációjának, de a 316-os sorszám számomra is egyértelműsítette, hogy a heti rendszeressége a műsornak bizony hat évvel ezelőtti születést mutat.

Azon, hogy Pörzse Sándor műsorvezető négy évtizedes média- és műsorvezetői múlttal sem tud hiba nélkül beköszönni nem csodálkozhatunk, sőt, kifejezetten várjuk, annak fényében, hogy hiába van »gazdája« a műsornak a Magyar Hang kulisszájának segítségével, a hat év alatt végig megmaradt a műsor esetlensége, trehánysága és átgondolatlansága.

Sajnálattal közlöm a Csintalan-rajongókkal, hogy Sándorunk a mostani adásban nem szerepel, és minden túlzás nélkül állíthatom, hogy rendesen hiányzott is, hiszen terjengős, ingerült, csapongó stílusa az évek alatt a Kötöttfogás védjegyévé vált. Tompos Ádámnak nehéz kenyér lehetett a Legenda székébe ülni.

Na, de mi volt a téma?

Hát Orbán Viktor strasbourgi performansza, amit hogy hogy nem, természetesen elszúrt, hovatovább »a szélsőjobb Che Guevarájaként hatalmasat bukott« (by Tompos). Teszem gyorsan hozzá: Orbán kéthetente bukik, ennyit országvezető még nem bukott folyamatos győzelmek közepette. Aztán Dévényi István kedélyesen elröhögcsélt azon, hogy Orbán Viktor az uniós bizottsági helyek Patriótákra nézve igazságtalan elosztását azzal világította meg, hogy »Hát, ilyet még én sem csinálok otthon!«. Hahaha, valóban hatalmas humor a volt Fidesz-tagtól vagy csalódott Fidesz-tagtól, csak hát a miniszterelnök nem ezt mondta, hanem ezt:

»Magyarországon a parlamentben van kétharmados többsége a kormányzó pártnak, de soha nem fordulhatott volna elő az, amit önök tettek. Magyarországon hiába van kétharmada a kormánypárti képviselőknek, az ellenzék minden pártja mindig megkapta azokat a bizottsági pozíciókat, amik megilletik őket. De önök megfosztották a Patriótákat ettől is. Önök akarnak bennünket kioktatni demokráciáról? Ez a képtelenség!«

Majd úgy folytatta a Magyar Hang újságírója, hogy mennyire demokratikus volt az az össztűz, amit Orbánra zúdított a Patriótákkal szemben álló többség, és ez csak azért lehetséges, mert Strasbourgban végre nincs egy Kövér Lászlónak megfelelő házelnök, aki rendreutasítaná őket. Amikor Dévényi arról kezd beszélni, hogy már-már soknak érezte a támadást, és olyan volt, mintha le akarnák köpni a magyar miniszterelnököt, és ezt szörnyű volt látni, már azt hittem, valamiféle szolidaritás érzés fogta el. De gyorsan lehűtötte szentimentalizmusomat, hisz mindössze attól tart, hogy a nemzetközi Orbán-gyűlölet majd rá is rávetül, mint magyar állampolgárra. Ettől még fogsz tudni aludni, Pista!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemugatolmerkapol
2024. október 12. 19:32
Ha valaha is emlékezni fognak ezekre az emberekre, az csak Orbán Viktor miatt lesz.
zakar zoltán béla
2024. október 12. 18:49
+ 1 db z/j.
zakar zoltán béla
2024. október 12. 18:49
Dévényibodacszöllősi.....
Palatin
2024. október 12. 18:26
Kövér Laci csak köpött egyet bele, ahogy Európa kicsontozói, korrupt elárulói, a sunyi Weber és von der Leyen az amerikai ügynök, kinyitották a szájukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!