Talán nem kellene a szívemre vennem...

2024. október 25. 10:02

Tudjuk jól, hogy a helyzet elkeserítő. Talán reménytelen is.

2024. október 25. 10:02
Pottyondy Edina
Pottyondy Edina
Facebook

Nyitókép: YouTube

„Talán nem kellene a szívemre vennem, mert csak pár tucat hülye, de komolyan elkeserített az a fölényeskedő, gúnyolódó, sőt, sokszor személyeskedő és bántó kioktatás, amit egyesek előadtak annak kapcsán, hogy egy végzős gimnazista lány úgy döntött a gyermekvédelmi tüntetés után, hogy mégsem megy Németországba egyetemre, hanem itthon marad, történelemtanár lesz, és megpróbál a maga eszközeivel segíteni és változtatni.

Itthon marad egy tanár, és ebben néhányan nem a jót látják, hanem megy a hülyézés, a majd megbánodozás, a jobbágyozás, a reménytelenezés.

Előbb futok ki a világból ezelől a toxikus keserűség elől, mint Rákay Philip bármely filmjének vetítéséről. Itt van körülöttünk egy csomó fiatal, és már megy a mérgezésük, a lehúzásuk, a vérük szívása, a traumatizálásuk, hogy ugyanolyan megnyomorított emberek legyenek, mint akik Orbán és Gyurcsány előtt csápolnak.

Ugyanolyan megnyomorított emberek, mint a számtalan alkoholista és gyógyszerfüggő, vagy éppen az őrült kommentelők. Ellenzékiek vagy kormánypártiak, mindegy is.

Akik külföldről kezdtek egy hittel, reményekkel teli fiatal kioktatásába, ti tényleg annak örülnétek, ha elveszne az ország? Tényleg azt vontátok le tanulságként Nyugat-Európából, hogy másokat gáncsolni kell? Vagy inkább arról van szó, hogy vannak emberek, akiket ki lehet lehet venni Magyarországból, de Magyarországot nem lehet kivenni belőlük, akármennyire is messze élnek?

És persze, tudjuk jól, hogy a helyzet elkeserítő. Talán reménytelen is. Tudjuk jól, hogy a változás nehéz. És talán soha nem is lesz. De elvitatni a döntés jogát, az álmodás jogát, a hivatás szeretét, azt, hogy valaki itthon, a hazájában, az anyaföldjén, az anyanyelvén akar boldogulni, illetve egy fiatal nőt kommentekben alázni a döntése miatt nemcsak alávaló, de végtelenül szánalmas is.

És joggal gondolja az ember, hogy ha valakin nem segített a nyugati világ, azok éppen azok, akik az állítólag szép és kényelmes berlini vagy londoni hétköznapjaikból idehányják a moslékot. Biztos, hogy Janával van a baj? Biztos, hogy nem veletek?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vata Aripeit
2024. október 25. 14:19
Mi történt potyival? Egész értelmes mondatok ezek...
valaki-954
2024. október 25. 13:52
A papája mérgezi a tanítványait, akár az ivadékát. Ettől ilyen rinyáló lúzer
altercat1
2024. október 25. 13:52 Szerkesztve
Nicsak! Edinek kinyílt a csipája? A maradó leány pedig a megemelt és tovább emelendő fizu, meg még a ki tudja mik miatt marad. Ugye edibaba szörnyűek ezek a hazájukhoz hűtlen, de visszapofázó kényszeres libbantak?
B_kanya
2024. október 25. 13:50
"Itthon marad egy tanár, és ebben néhányan nem a jót látják, hanem megy a hülyézés, a majd megbánodozás, a jobbágyozás, a reménytelenezés." A vörös dollárfarok és a többi, viperaepe nélkül még ezzel egyet is lehetne érteni. De így ez a csali a horgon csupán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!