Reagált a kormány: Magyarországon nem lesz migránstábor

2024. október 07. 19:46

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára azt is kiemelte, hogy a migránsokat Brüsszelbe fogják szállítani.

2024. október 07. 19:46

Nyitókép: Rétvári Bence Facebook-oldala

Magyarországon nem lesz migránstábor, legalábbis addig, amíg a Fidesz-KDNP kormányoz, addig biztosan nem lesz – írta a Belügyminisztérium (BM) politikai államtitkára hétfőn Facebook-oldalán.

Rétvári Bence úgy fogalmazott, hogy Magyarország pont ezért kapott 200 millió eurós, azaz 78 milliárd forintos „gigabírságot”.

„Azért kaptunk a mai napon is egymillió eurós kényszerítő bírságot, mert nem vagyunk hajlandóak alávetni magunkat az Európai Unió (EU) migrációs paktumának, mert nem vagyunk hajlandóak tömegesen a határainknál fogadni migránstáborokban az illegális migránsokat, és ott lefolytatni párhuzamosan több tízezres nagyságrendben eljárásokat, és 

mert nem vagyunk hajlandóak részt venni abban a rendszerben, hogy a migránsokat az EU-n belül kvóták szerint szétosztják” 

– sorolta bejegyzésében az államtitkár.

Mint írta, ez az, amit Magyarország ellenez, amit nem hajlandó végrehajtani, és pontosan ezért kapja a büntetést. Ezért nem lesz Magyarországon soha ilyen tábor – hangsúlyozta.

Ezt is ajánljuk a témában

 

„A migránsokat Brüsszelbe fogjuk szállítani”

Emlékeztetett, hogy Magyarország már korábban is jelezte, hogy nem fogja végrehajtani a migrációs paktumot. „Ezért kaptunk gigantikusan nagy, igazságtalan és aránytalan bírságot, mert azt mondták, hogy rendszerszinten ellenezzük az unió közös migrációs elképzeléseit” – magyarázta. Hozzátette, hogy 

Magyarország azt szeretné, hogy megvédhesse a határait és ezt meg is teszi; nem akar tömegesen migránsokat betelepíteni”.

Az Európai Néppárt frakcióvezetőjére utalva kiemelte, hogy „Manfred Weber, Magyar Péter brüsszeli főnöke” akar bevándorlókat, és ő akar építeni migránstáborokat.

Magyarországon nem lesz migránstábor, a migránsokat Brüsszelbe fogjuk szállítani” 

– ismételte meg a kormány álláspontját.

Rétvári Bence bejegyzésében arra is kitért, hogy az elmúlt kilenc évben, 2015-től napjainkig a kormány megvédte a külső határokat, és nem engedett be illegális migránsokat, nem folytatott le ilyen tömeges eljárásokat, nem hozott létre táborokat.

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia1
2024. október 07. 22:28
szilvarozsaAkitlosz 2024. október 07. 20:56 Még ez is sokkal jobb, mint a migrik." Pedig veled, csak jót tehetnének, rákötnek a kecske hátára, és felváltva, ahogy Jeszy, nyomnák...
kunfia1
2024. október 07. 22:26
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag 2024. október 07. 21:55 Bencike is - mint a rendszer ellensége, deportálandó homoszexuális - magára varrhatna egy rózsaszín háromszöget, és felpattanhatna az egyik buszra a többi deportálttal. Brüsszelben biztosan menedékjogot kapna mint üldözött szexuális kisebbség. " Ez is az? Hát mindenki pedofil, vagy buzi ebben az aberrált állampártban? És a többi aberrált meg ezeknek nyalja a seggét!
kunfia1
2024. október 07. 22:23
Dögöljön meg a gazdátok a családjával együtt, ha hazudtok! Gondolom, minden hazafi egyetért!
gilou-au-clavier
2024. október 07. 21:56
Vitnyéden pedig keresztyén leánytanoda épül... szögesdróttal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!