Puzsér Róbert Magyar Péter öccsével és a Soros-közeli Transparency képviselőjével merengett a kormányváltáson (Videó)

2024. október 17. 10:36

Még az is szóba került, hogy az 1989-es rendszerváltás minden téren kudarcot vallott.

2024. október 17. 10:36
null

Nyitókép: képernyőfotó / kontroll, YouTube

Puzsér Róbert publicista és Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója volt a kontroll.hu videósorozatának, a NER-en túl első adásának vendége.

Mint ismert: szintet lépett a Tisza Párt saját propagandája, nemrég ugyanis, Magyar Márton, a Tisza Pártot vezető Magyar Péter öccse Kontroll Média Szolgáltató Kft. néven új céget alapított. 

Az adás díszes társasága arra kereste a választ, hogy mi kell egy újabb rendszerváltáshoz. 

Puzsér: az 1989-es rendszerváltás minden téren kudarcot vallott

Az adás során Puzsér Róbert leszögezte: szerinte az 1989-es rendszerváltás minden téren kudarcot vallott. „2010-ben Orbán Viktor végrehajtotta a saját rendszerváltását, mert a jobboldalnak is jár egy rendszerváltás és egy spontán privatizáció. Az a helyzet, hogy azok az alkuk nagyon rossz alkuk voltak” – fogalmazott a publicista, aki szerint ha most új rendszerváltást szeretnének, akkor le kell vonniuk a következtetéseket az 1989-90-es rendszerváltás tanulságaiból.

Ezt is ajánljuk a témában

Ligeti Miklós a témában kifejtette: szerinte a NER-ről leginkább az feltételezhető, hogy pont úgy mint a 20. századi magyar rendszerek, az ellenzékével együtt fog eltűnni. Puzsér ennek kapcsán közölte: úgy véli, hogy amikor majd kinyílik a politikai küzdőtér, akkor elő kell, hogy lépjenek azok az értelmiségiek, akik a társadalmat és a társadalom gondolkodását formálják majd át. 

Ne a nemzetgyűlés alkotmányozzon, hanem a nép. 

Sokkal magasabb szintre kell helyezni a rendszerváltást” – tette hozzá. Szerinte ugyanis az előzőek mind az elit rendszerváltásai voltak. Ligeti szerint egyébként az lesz a legnehezebb feladat, hogy „az átlag polgár – a maga bölcs egyszerűségében – döntsön arról, hogy mi lesz a közpénz sorsa”.

Az adásban szóba került még az ügynökakták nyilvánosságra hozatala is. „Egy politikai emberöltő óta, 25-30 éve nem tudjuk tisztába tenni a legszennyesebb múltat, miközben Németországban vagy Csehországban ezt megoldják, 

és a mai napig lehet zsarolni és revolverezni azzal, hogy ki kinek volt a besúgója” 

– jegyezte meg a Transparency jogi igazgatója. Puzsér szerint, ha valamilyen úton-módon történne egy sikeres népszavazás arról, hogy az ügynökaktákat nyilvánosságra kell hozni, és a Fidesz nem tudná megakadályozni, „már aznap felgyulladna az összes akta, már aznap leégne az az épület, amiben az akták vannak, és kiderülne, hogy már nem hozzáférhető”.

Ezt is ajánljuk a témában

Puzsér Róbert azt is kifejtette, hogy szerinte a Kreml a titkosszolgálat révén tartja befolyás alatt Orbán Viktort. Ligeti viszont ezzel vitatkozott: 

Lehet, hogy van Orbán Viktor múltján ilyen folt, de az is lehet, hogy nincsen, én biztos nem tudok róla” 

– fogalmazott, hozzátéve, hogy Puzsér ezen feltételezése nem magyarázza eléggé a rendszert, ugyanis szerinte a NER-nek 2010 óta sokkal szélesebb az elfogadottsága, mintsem, hogy ez a tényező esetleg megmagyarázná.

Az említett adást itt nézheti vissza:

 

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. október 17. 13:55
🥰 m.youtube.com/shorts/pICkXRBB_jg
Mich99
2024. október 17. 12:12
A Patkány klánnak Kontroll nevű mediuma azt jelzi, hogy ők a Moslék hívei után a Moslék Médiát is át akarják venni?! Vigyék, az egész szarrakást!
Mich99
2024. október 17. 12:04
Patkány Peti ingyenélő öcsikéje már egy saját médiumot indít. Amibe a nagypofájú Zsupért és Gyuri bácsi csicskáját egyből meghívja...
Szuper
2024. október 17. 12:03
Miért pont a "három hülye" szó jutott eszembe! Fetrengtem a röhögéstől, amikor ezeket a barmokat megláttam. Amikor megszólaltak a könnyeim is elkezdtek potyogni. A stand up comedy libsi képviselői elmehetnek kapálni ezek mellett! Szegény Hofi ha láthatná ezeket! Volna mit tanulnia... Már csak azt nem tudom, hogy az izzadt műsok után, a fürdőben ki dobta el először a szappant... Meg lesz itt, úgy látom az újabb 2/3-ad! :-))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!