Néhány kérdés Nógrádi Péterhez

2024. október 11. 21:29

Amúgy ha ezentúl valaki azt mondja, libsi, az antiszemita?

2024. október 11. 21:29
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

Nyitókép forrása: A Heti TV Youtube-oldala

„Amúgy ha ezentúl valaki azt mondja, libsi, az antiszemita? Vagy ha aberráltat mond, akkor is? Mai hír, hogy valami gazember kivitt az erdőbe egy óvodás kisfiút, és ott fajtalankodott vele. Ha ezt a gazembert aberráltnak nevezem, akkor antiszemita vagyok?

Külön érdekelne a magyarázata azért is, mert ön a magyarországi zsidóság egyik fontos és régi szervezetének vezetője, s a mai Európában a zsidók lassan már csak Magyarországon és még néhány közép-európai országban érezhetik magukat biztonságban, ahogy ezt más zsidó vezetők többször is elmondták. Éppen ezért különösen fontos, hogy megmagyarázza Lázár úrnak írt nyílt levelét, mert ellenkező esetben felmerül a gyanú, hogy maga pusztán egy politikai megrendelést hajt végre, amelynek lényege, hogy ideje feltámasztani a magyarországi antiszemitizmus ocsmány legendáját, amit oly nagy sikerrel ápolgattak, nevelgettek és locsolgattak a magafajták a rendszerváltás hajnalától kezdve úgy két és fél évtizedig.

Ám mostanában túl nagy a csönd ez ügyben, ami nem csoda, hiszen Európa nyugati országaiban a zsidók már nem mernek vallási jelképeikkel kimenni az utcára, de ha nem viselnek semmi ilyet, akkor is inzultálják őket, Párizs főrabbija már évekkel ezelőtt kijelentette: a zsidóknak nincs jövőjük Franciaországban, és telepedjenek ki Izraelbe, az illetékes német miniszter pedig felszólította a németországi zsidókat, ne viseljék nyilvános helyen vallási jelképeiket, mert a német állam nem tudja garantálni a biztonságukat. Ma a legnagyobb nyugati egyetemek campusain azt üvöltik, hogy „irtsátok ki a zsidókat!”.

Értem én, hogy ez több mint kínos, és éppen ezért feltétlenül szükséges valami magyar antiszemitizmust fabrikálni ismét, ám ha valóban ez volna a magyarázat, akkor maga, Nógrádi Péter, egyszerűen egy becstelen hazaáruló.

Ideje, hogy válaszoljon tehát!”

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FeketeFehér
2024. október 11. 23:48
"biboldó, bibsi 2013. 03. 24. Mit jelent: biboldó (bibsi)? A „biboldó” cigány eredetű szó, jelentése: kereszteletlen. Gúnyosan a zsidókra vonatkozik. Rövidebb alakja a „bibsi”." (L. Tótfalusi István, Idegenszó-tár) Amúgy a Bayer és köre által használt "belpesti libsi" kifejezés az tipikusan egy gúnyolódó enyhe antiszemitizmus.
sexykitty-5000109
2024. október 11. 23:17
🍓 ️ ­­É­r­t­é­k­e­­­l­­d­­ ­­­a­ ­­­s­­­z­e­­­x­i­­­ ­­p­­­u­n­­c­­­i­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
bagoly-29
2024. október 11. 23:11
De hát, ahogy a new yorki zsidók nagy része, ez a figura is antiszemita, de ráfogja másokra!
Dixtroy
2024. október 11. 23:07
"Ma a legnagyobb nyugati egyetemek campusain azt üvöltik, hogy „irtsátok ki a zsidókat!”. Értem én, hogy ez több mint kínos" Nem, nem érted, ez nekik nem kínos. Tessék lefeküdni a földre és megnyugodni. Nem viselni az izét, és hátha nem lesz semmi. Mert ezt nem írja meg a nyugati média. Tehát feketén fehéren: a nyugati antiszemita abúzus nem cikk! Itt meg a képzelet a cikk, és ezek a majmok meg ide öntik a feltorlódott keserűséget, hogy majd nyugati gazáik ettől. Bruhaha. Nem. Szarnak izraelre, a zsidókra, csak arra kellenek, hogy bunkósbotozni lehessen azt, aki nem tetszik ilyen szemantikai etikettekkel. Orbán megmondta: belefáradtunk abba, hogy a kedvükre tegyünk, nekik semmi se jó, akkor innentől a szélsőlibernyákok és véleményük le van szarva. Egyszerűbb, tisztább a világ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!