Momentumos politikus: Én inkább Tarlós Istvánnal értek egyet! – egymásnak estek a polgármesterek a Mandiner Presszó legújabb adásában

2024. október 28. 20:54

Parázs vitát hozott a legújabb Mandiner Presszó, ahol Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes és Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere csapott össze.

2024. október 28. 20:54
null

Hétfőn ismét közönség előtt rendeztek vitaműsort a Scrutonban, a Mandiner Presszó legújabb adásában elsősorban a budapesti és a kerületi politika került előtérbe, Kovács Péter és Soproni Tamás vitáját Móna Márk, lapunk munkatársa moderálta. A beszélgetés első felében a nyári önkormányzati választás utóhatása volt, mi várható Budapesten, Budapesttel. Kovács Péter szerint az, hogy egy önkormányzati választás után a megválasztott polgármester tud-e többséget magának teremteni, az csak az ő kvalitásán múlik.

Ha valakinek ez nem sikerül, két dolog lehet: vagy nem alkalmas erre az adott vezető vagy nem akarja”

– mondta a kormánypárti politikus, majd úgy folytatta, Karácsony Gergelynél utóbbit látja. Kovács Péter kiemelte, Budapest főpolgármesterének nagyon jó az, ha a hivatalban elintéz mindent Kiss Ambrussal a háttérben, aztán majd szavaznak róla a közgyűlésben. 

Soproni Tamás úgy reagált, a témában inkább Tarlós Istvánnal ért egyet, aki egy korábbi interjújában azt mondta, hogy a közgyűlés olyan szinten nem korlátozhatja a polgármestert, mint ahogy azt megteszik most Budapesten. A momentumos kerületvezető szerint a fővárosban csak olyan politikusok vannak, akiknek az a célja, hogy Karácsony Gergely megbukjon. 

Minőségbeli problémát is érzek, ez az egész fővárosi közgyűlésre igaz”

– mondta Soproni Tamás. 

Terézváros első embere úgy látja, Budapest egy politikai játszótérré vált, aggódva figyeli a főváros működését. 

Kovács Péter úgy látja, Karácsony Gergelyt nem a város többsége érdekli, csak egy marginális budapestinek szeretett volna jót tenni, ez mutatkozott meg véleménye szerint a főpolgármester hajléktalan-politikájában vagy a biciklisek ügyében. 

A Mandiner Presszó adását szerdán tekinthetik meg a Mandiner közösségi oldalain! 

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
h040183
2024. október 28. 21:47
Nem jó a cím! Mi LETT veled BuTapest? Ezeketet tartod hatalmon?!?
GrumpyGerald
2024. október 28. 21:19
"a fővárosban csak olyan politikusok vannak, akiknek az a célja, hogy Karácsony Gergely megbukjon." Ez egész Budapest érdeke is, úgyhogy ez egy méltányolható sőt támogatandó cél a közgyűlés részéről! Vagy szerintetek belefér még egy jópár évnyi baloldali pusztítás Budpest jelenlegi helyzetébe?
herden100
2024. október 28. 20:59
🤍 m.youtube.com/watch?v=AHqj6e7wKEs&t=21s&pp=ygUVSGVhbGluZyBlbmVyZ3kgY2hyaXN0
sexykitty-5000128
2024. október 28. 20:58
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­­é­k­­e­l­­d­­ ­­­a­­­ ­s­­z­­e­x­­­i­ ­p­­u­n­c­­i­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!