Miért lett a magyar EU-elnökségből is jogállamisági vita? – Trendfigyelő

2024. október 14. 18:19

Hogyan értelmezhető az, ami az EP strasbourgi plenáris ülésén történt? Milyen eszközökkel próbálja javítani versenyképességét az EU? És mit jelent a konnektivitás a magyar-uniós kapcsolat vonatkozásában? Az EU-ügyi minisztert kérdeztük.

2024. október 14. 18:19
null
Maráczi Tamás
Maráczi Tamás

Európa bajban van, a globális versenyben leszakadó európai gazdaság motorját újból be kell lökni – a magyar EU-elnökség éppen ezért prioritásának a versenyképességet tette meg. 

Orbán Viktor szerint a magyar versenyképesség alapja a konnektivitás, a gazdasági semlegesség, ezt a szövetségeseink azonban orosz és kínai közeledésnek, a nyugati szövetségeink iránti lojalitás feladásának érzik.

Magyarország EU-politikáját meghatározó ügyekről beszélgettünk a Trendfigyelőben, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány és a Mandiner gazdasági hírelemző műsorában.

Vendég: Bóka János, Magyarország európai uniós ügyekért felelős minisztere

Szakértő: Pásztor Szabolcs, az Oeconomus kutatási igazgatója

Műsorvezető: Maráczi Tamás, a Mandiner munkatársa

--

Az adás az alábbi linken tekinthető meg:

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Picnic Niki
2024. október 14. 18:36
Mi az, h jogállam? Hol van definiálva? Valóban. Ha egy multit el akarnak üldözni, egy jogszabállyal ellehetetlenítik, h bagóért eladja egy NER tagnak, majd egyből megszüntetik a jogszabályt, mint azelőtt volt. Aztán hol van megtiltva, h minden választás előtt kizárólag a kormánypárt jóváhagyásával, és az ellenzék kárára módosítsák a választási szabályokat. Hogy a kormány a kommunikációs költséget nem léphetik túl, és ne a kormánypárt javára költsék el. Hogy a regnáló miniszterelnök rokonsága ne üzleteljen az állammal. Hirtelen ez jutott eszembe, de még számolatlanul lehetne folytatni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!