Magyar Péter Hitler-párhuzama nem más, mint az aljasság kiteljesedése

2024. október 06. 14:39

Az ellenzék pártvezetője azt állítja, hogy a Fidesz mestere Hitler. Mit mondtak a nácik?

2024. október 06. 14:39
MAGYAR Péter
Petri Lukács Ádám
Petri Lukács Ádám

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

„Ismételj egy hazugságot elég sokszor, és az emberek azt fogják hinni, hogy az az igazság. Ez Adolf Hitler tanácsa a Fidesz, az állampárt propagandájának. A tanítványok megfogadták a mesterük tanácsát.”

– ezt mondta a jelenleg legerősebb ellenzéki párt vezetője a hétvégi tüntetésen.

Az említett úrról és a jelenségről, hogy hol a Jobbikba, hol a lunatikus vidéki polgármesterbe, hol pedig a láthatóan minden önreflexiót nélkülöző, patológiásan nárcisztikus, Fidesz-hivatalnokból influenszer-politikussá avanzsált figurába szeret bele az Orbánt leváltani kívánók közössége, nem szándékoztam írni. Engem mindez meglehetősen taszít, de írnak róla elegen. Érdekes jelenség és részletkérdés, hogy a sajtó munkatársait folyamatosan sértegető, valamint az övétől eltérő véleményeket megfogalmazókat bérencnek nevező politikus népszerűsége egyelőre kikezdhetetlen – de erre is láttunk már példát:

amikor Kennedyről elterjedt, hogy megcsalja a feleségét, nem lett botrány, mert a „rosszfiús” sármba belefért. 

Talán valami efféle magyarázata van itthon is a teflon jelenségnek; vagy talán egyszerűen arról van szó, hogy az Orbánnal ellenszenvezőknek bárki jó, aki nem Orbán, szóval bárkinek bármi elnézhető. Hanem élünk még itt páran, akiknek a pórusaiban van a holokauszt. Nekem azért, mert rengeteg időt töltöttem Auschwitzot megjárt nagymamámmal, mivel a családom nagy része odaveszett a holokuasztban: apai nagyapámat Budapesten ölték meg, apai dédapámat Bor felé verték agyon, volt, akit a Dunába lőttek, és akadt, aki Mauthausen felszabadulását még megérte, de aztán elvitte a hastífusz. Élnek még túlélők is, és élünk még sokan, akik

meg tudjuk különböztetni mondjuk a buta propagandát az aljas és mocskos összemosástól. 

Az ellenzék pártvezetője azt állítja, hogy a Fidesz mestere Hitler. Mit mondtak a nácik? Fajelméletet hirdettek, úgy tartották, hogy vannak a germán árják és vannak azok, akikkel keveredni bűn, ellenben kiirtani őket kötelesség, elsősorban is a zsidók, romák, de minden színesbőrű vagy épp szláv „fajú” ember is alacsonyabb rendűnek minősítetett. A holokausztnak, a náci ideológiának, a magyarországi zsidótörvényeknek és a magyarországi kollaborációnak a nácikkal tengernyi irodalma van, tanulmányozásra éppúgy érdemesek, mint későbbi vagy korábbi korok történelmi tényei –

megelőzendő a megengedhetetlen összehasonlításokat.

Aki Hitlert (vagy Sztálint) ma tanítójának tekinti, az a földre szállt sátán maga. A gonoszság, a tervezett tömeggyilkosság képviselője.

Ezt is ajánljuk a témában

Aki valakit ezzel alaptalanul vádol, az olyasmivel mocskolja be, amelynél nagyobb bűnt nem lehet elképzelni. Ez nem csupán a tények semmibevétele (hiszen értelemszerűen soha senki, aki ép ésszel rendelkezik, nem vádolta fajelmélettel vagy bármilyen náci jellegzetességgel a kormánypártot; sem a Fidesz, sem egyetlen kormányzó erő a rendszerváltás után efféle ideológiát nem képviselt, nem is adtak volna a magyar polgárok nekik voksot), hanem

semmibevétele a megölt rokonaimnak, az Auschwitzot megjárt nagymamának, s mindazoknak, akik a SOA áldozatai voltak,

s mindazoknak – az ország elsöprő többségének –, akik

a vészkorszakot örök traumának tekintik.

A nácik propagandalapjai: a Völkischer Beobachter vagy a Der Stürmer, illetve a néprádió a világ gonosz zsidóiról, a III. Birodalom ideológiai alapvetéseiről szólt. 

Függetlenül attól, hogy valaki vacaknak, elfogadhatónak vagy kiválónak tartja a Fidesz „propagandáját”, az egészen bizonyos, hogy semmiféle tartalmi hasonlóság nem mutatható ki a náci propagandával.Ezzel egyébként megsérti a kormánypártot népszerűsítő médiumok minden munkatársát, hiszen olyan gonoszságot állít róluk, aminek munkájuk érdemi kritikájához fogalmi okokból nem lehet köze,

ellenben alaptalanul megalázza őket.

Ha pedig az ellenzéki vezető szövegét más szempontból nézem: azt állítja, hogy négy választás óta megtévesztett a magyar választópolgárok többsége, mert a hazugságot igazságnak mutatja be a kormányhoz közeli és/vagy közpénzből működő média (amelyeknek – mint szintén mondta más alkalommal – alig akad fogyasztója). 

Ezt a mondatot nehéz másként értelmezi, minthogy a magyar választók többségét is megsérti, tekintettel arra, hogy eszerint hazánkban sok millió ember él, aki magától nem tudja megítélni, hogy az aktuálisan elmúlt négy év teljesítménye alapján kire szavazzon, ám a kormányzatot népszerűsítő termékek afféle afrodiziákumként hatnak rájuk, melyek megtekintése után leküzdhetetlen vágy serken bennük a kormányra való voksolásra.Walter Mischel, a jeles szociálpszichológus úgy vélte, hogy

(…) akadnak az életben olyan traumatikus helyzetek, amelyek képesek a látszólag teljesen irracionális, esztelen viselkedésformákba hajszolni az addig normálisan funkcionáló egyént.”

Lehet, hogy a pártvezérrel ez történt. Mindannyiunk jó közérzete és az alapvető szolidaritás is megköveteli: reméljük, mind kevesebb híve jár majd hasonló cipőben. A kormánynak sok kritikusa van, találhatnának maguknak egy kevésbé aljas vezetőt.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2024. október 06. 16:18 Szerkesztve
Lenini idezetet kellett volna mondania, hiszen a bandája vérkomcsi! Nincs szolasszabadsag. Azert mondhat mindent, ugyebár!
tisztavizet
2024. október 06. 16:13
Ez a MP annyira szánalmas. Az egész testtartása, a mimikája, az összehúzott szeme, a lassan mondott beszéde ... jaj, de nagy rá a kabát! És OLVASSA a gyújtó hatásúnak szánt szövegét. Istenem, hát nagyon gyenge, hiteltelen. Sokat képzel magáról.
Chekke-Faint
2024. október 06. 16:07 Szerkesztve
Amikor a lipcsik elkezdenek hitlerezni, nácizni és diktatúrázni akkor tudjuk, hogy már nem sok van hátra nekik. No meg nincs szólásszabadság és mindenki hülye, csak ők nem, az jelzés a számunkra, nekik ez az utolsó "érve" Ezt már Magyar elődjei is mind eljátszották, mind megbuktak ahogy kell. Nem lesz ez másképp most sem.
sexykitty-5000104
2024. október 06. 16:02
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­é­k­­­e­­­l­d­ ­­­a­­ ­s­z­e­x­­­i­­­ ­­p­­­u­­n­­­c­­­i­­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!