Kitárulkozott Gyurcsány a DK-s bulin: elárulta, miért szenvedtek ilyen súlyos vereséget 2022-ben

2024. október 19. 16:15

A pártelnök „lehetetlenségnek” nevezte, hogy az Orbán Viktorral szembenállók a saját történetük elmesélését azokra próbálják bízni, akik „tegnap még Orbán történetét mesélték, írták, rendezték”.

2024. október 19. 16:15

Nyitókép: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala

A Demokratikus Koalíció (DK) 2026 tavaszán mind a 106 egyéni választókerületben állít jelöltet – jelentette be Gyurcsány Ferenc a párt 13. születésnapját ünneplő szombati rendezvényen. Az online közvetített eseményen az ellenzéki politikus közölte: jelöltjeiket november elejétől mutatják be, méghozzá 106 nap alatt.

Gyurcsány: A kormányfővel szembenálló világnak nincs közös története

A pártelnök beszédében egy mozambiki írótól idézte, hogy „amíg az oroszlánok el nem mondják saját történetüket, addig mindig a vadászok lesznek a vadásztörténetek hősei”. A képviselő úgy fogalmazott, hogy Magyarország nagyobbik része hagyja, hogy a Fidesz, hogy Orbán Viktor miniszterelnök „mesélje el a mi közös történetünket”.

Gyurcsány Ferenc megjegyezte, hogy a kormányfővel szembenálló világnak nincs közös története, egyúttal feltette a kérdést, hogy lesz-e saját, belülről is megélt történetük? Amíg a miniszterelnök mondja meg, hogy ki a jó magyar, mit kell gondolni hazáról, hitről, családról, szeretetről, önmagadról, a fociról, a barátodról, a szövetségesedről, azaz, hogy ki a jó és ki a rossz, addig „mi mindig vesztesek leszünk” – szögezte le.

A pártelnök „lehetetlenségnek” nevezte, hogy az Orbán Viktorral szembenállók a saját történetük elmesélését azokra próbálják bízni, akik „tegnap még Orbán történetét mesélték, írták, rendezték”.

Korábbi mondataira visszautalva úgy fogalmazott, hogy aki a vadász és az oroszlán történetében középen áll, az nem barátjuk. Hozzátette, hogy aki úgy gondolja, hogy a vadász, meg az oroszlán ebben a történetben ugyanazok a szereplők és egyformák, azoknak sem akarnak a barátai lenni, ahogy azoknak sem, akik hol az oroszlánnal, hol pedig a vadásszal, esetleg mindkettővel barátkoznak.

Ma egyetlen hiteles történet van és egyetlen hiteles mesélő, ez a Demokratikus Koalíció

– foglalta össze gondolatmenetét.

Miért veszítettek Gyurcsány szerint?

A „hirtelen megtértekről” beszélve úgy fogalmazott, hogy ők már húsz éve is ellenzékiek voltak, „amikor te még nem. Mi ellenzékiek voltunk akkor is, amikor ez tönkretette a köztársaságot, amikor te segítettél neki” – tette hozzá.

Annak a meglátásának is hangot adott, hogy 2022-ben nem azért veszítettek a parlamenti választáson, mert „együtt voltunk”, hanem azért, mert nem volt saját közös történetük. Szavai szerint ennek a nem létező közös történetnek az elmesélését is „összemaszatolta” egy hamis mesélő, „egy egykori vadászra bíztuk az oroszlánok történetének elmesélését”.

Kijelentette, hogy ők oroszlánok, az ő történeteiket akkor se a vadászok meséljék el, „ha elmentek a jelmezkölcsönzőbe, és most éppen a közelgő farsangon oroszlánruhába kívánnak öltözni”.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000117
2024. október 19. 18:16
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­­­k­e­­­l­­d­­­ ­­a­­ ­s­­z­­e­­x­­­i­ ­­­p­u­­­n­­c­i­­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
google-2
2024. október 19. 18:14
Az oroszlánok nem történeteket szoktak mesélni, mert ha ezt tennék, már rég kihaltak volna. Hamarabb támadnak lesből, puccsolnak, ilyesmik.
mukk
2024. október 19. 18:12
Gyurcsány! Te nem oroszlán vagy, hanem egy barom.
Dunhill67
2024. október 19. 18:09
és az eddig el sem jutott azzal a töménnyel átitatott,maradék agysejtjeihez,hogy ő maga az ellenzék kerékkötője,immár 14 éve.....ha baloldal,akkor 10-ből 9 embernek ez a nyomorult jön le elsőnek és nem mindenki olyan agymosott libshit,hogy ne emlékezne a 2002-2010-ig tartó országdúlására (itt most a véresszájú kommunistákat,munkásőr özvegyeket nem említem akikből a szavazótáboruk áll de inkább már csak állt,ugye:)....de szerencsétlen annyira idióta (ugye az alkohol öl,butít...) hogy foggal-körömmel ragaszkodNA ahhoz a kurva bársonyszékhez,holott már lassan tényleg nem politikai tényező sem....de,addig jó az országnak és a konzervatív,jobboldali kormánynak míg ezt a hazaáruló férget el nem viszi az ördög (vagy a mája inkább)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!