Itt van a forgatókönyv: így tudja meghódítani egész Európát Orbán pártszövetsége

2024. október 07. 12:11

„Az emberek azért szavaznak a patrióta pártokra, mert a föderális struktúrák csak nagyon kevés embernek kedveznek” – mondta a szakértő.

2024. október 07. 12:11
Dutch PVV Freedom Party leader Geert Wilders (2ndL), Hungarian Prime Minister and leader of Fidesz Viktor Orban (3rdL), Italian deputy Prime Minister and leader of Italian League party (Lega), Matteo Salvini (3rdR) Austrian Freedom Party (FPO) Vice-president, Marlene Svazek (2ndR) react on stage during the annual rally of the Italian far-right League (Lega) party in Pontida, northern Italy on October 6, 2024.

Nyitókép: Piero CRUCIATTI / AFP

Kiszelly Zoltán szerint van a patrióta, ami azt jelenti, hogy szereti a saját nemzetét, van a nacionalista, aki felértékeli a saját nemzetét, és van a soviniszta, aki a saját nemzete felértékelése mellett a többi nemzetet leértékeli. Az, ami manapság látható – hogy kihúzták a patriótát, kihúzták a sovinisztát és csak a nacionalista van – egy kommunikációs szemantikai fogás – mondta a Századvég Alapítvány politikai elemzési igazgatója a Magyar Nemzetnek.

Ez egyfajta szemantikai trükk, amivel a patriótákat – és ilyen a Patriótáék Európáért párszövetség is – nacionalistának bélyegzik, és ezzel a nemzetállamnak a pozitív jelentéstartalmát megszüntetik”

– mutatott rá a szakértő.

„A nyitott társadalmat és a föderális nézeteket valló hatalom szerint a nacionalizmus háborúhoz vezet, ezért van az, hogy ráragasztják mindenre a nacionalista, szélsőjobbos bélyeget. Arra is, ami patrióta, arra is, ami keresztény vagy tradicionális, és ezzel negatív értelmezési tartományba tolják ezeket az évszázados értékeket” – hangsúlyozta Kiszelly Zoltán.

A globalizáció miatt kinyílt világ a demokrácia visszásságaira is felhívja a figyelmet.

„Az emberek a szavazatukkal jelzik, ha baj van”

Miután az elitek nem tudnak vagy nem akarnak változtatni a politikájukon, az emberek pedig a szavazatukkal jelzik, ha baj van, ezért nem a politikán változtatnak, hanem az alternatívát próbálják zárójelbe tenni vagy elnémítani. Ezt látjuk Brüsszelben a Patriótákkal vagy Németországban az Alternatíva Németországért párt betiltási kísérleteinél.

„Az emberek azért szavaznak a patrióta pártokra, mert a föderális struktúrák csak nagyon kevés embernek kedveznek. A gazdasági előnyök mindig a nagy struktúrák döntéshozatali központjaiban csapódnak le, így egyre több ember szorul a perifériára. Egyszerűbben fogalmazva, ami pénz elmegy Brüsszelbe, az hiányzik Németországból vagy Franciaországból, és ezért van az, hogy mivel ez a játszma csak keveseknek hoz előnyt, ezért a többség, ami ennek a kárát látja, az olyan pártokra szavaz, amelyek ehhez képest alternatívát kínálnak.”

A németben létezik az úgynevezett társadalmi költség fogalma, ami azt jelenti, hogy ha például egy lakóközösségben migránsszálló épül, az az állampolgároknak nem kerül pénzbe, de annak a későbbi káros társadalmi hatásaival nekik kell együtt élniük. A szakértő szerint a gond az, hogy az európai elitek egyre nagyobb társadalmi költséget hárítanak az emberekre, ilyenek a növekvő energiaárak, a szankciók általi infláció vagy az elviselhetetlen méreteket öltő migránsválság.

Meglátása szerint azért szavaznak az európai állampolgárok ilyen nagy arányban ezekre a jobboldali pártokra Amerikától Ausztriáig, mert nem látják, hogy a globalista elitek olyan ajánlatot tennének nekik, ami a korábbi jóléti időszakra hasonlít.

„A probléma ott van, hogy már nem is akarnak nekik olyan ajánlatot tenni. Ezért értékelődnek le azok a pártok, amelyek a globalista ajánlatot képviselik, és ezért értékelődnek fel azok, amelyek az alternatívát képviselik– összegezte Kiszelly Zoltán.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lipsiboy
2024. október 07. 13:53
📢 STOP propaganda 📢
RasPutin
2024. október 07. 13:43
Ízisz RasPutin 2024. október 07. 13:35 Z. Mi ez a Z betű fidesz lotyó?
elfújta az ellenszél
2024. október 07. 13:41
"A nyitott társadalmat és a föderális nézeteket valló hatalom szerint a nacionalizmus háborúhoz vezet" Ahol háborút akarnak, képesek a semmiből is felszítani valamifajta pót-nacionalizmust, például az ukránok esetében. Miközben az ukrán alig különbözik jobban az orosztól, mint a székely a magyartól
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. október 07. 13:40
Ezekkel a cionista fasszopókkal inkább ne hódítsa meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!