Felrobbantotta a nemzetközi sajtót Orbán Viktor olasz szereplése

2024. október 07. 10:17

„Mi leszünk Európa legnagyobb politikai ereje, és újra naggyá, erőssé, biztonságossá és szabaddá tesszük Európát” – emelte ki a miniszterelnök beszédéből az Euractiv.

2024. október 07. 10:17
Orbán Viktor

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

A Mandiner is beszámolt róla, hogy Matteo Salvini olasz kormányfőhelyettes, a Liga vezetője meghívta Orbán Viktort a pártja hagyományos éves összejövetelére. Csütörtökön a The Times már arról írt, hogy a magyar miniszterelnök minden szövetségese meg fogja mutatni vasárnap az erejét.

Orbán Viktor beszédéről ide kattintva olvashatják beszámolónkat:

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar kormányfő beszédét több alkalommal szakította meg az olasz jobboldali közönség tapsvihara – emlékeztetett a Magyar Nemzet, majd a portál beszámolt róla, hogy a nemzetközi sajtó miként mutatta be a rendezvényt.

A Le Monde például Orbán Viktor beszédéből a „nemzetek Európájának” eszméjét emelte ki,

szemben az Európai Unió központi irányításának gondolatával. Orbán beszédében a migrációt nevezte Európa legnagyobb fenyegetésének, amely veszélyezteti a kontinens kultúráját és identitását. A lap szerint Orbán szövetséget kíván kovácsolni az olyan politikai erőkkel, amelyek hasonlóan gondolkodnak a nemzeti szuverenitás és a bevándorlás kérdésében.

Az Euronews arról írt, hogy a tüntetés legjobban várt vendégeként éljenzés és taps fogadta a magyar miniszterelnököt.

Mi Magyarországon hősként ünnepeljük Salvinit, mert lezárta a határokat és megvédte az olaszok otthonait”

– idézték Orbán Viktort. Salvini is megvédte Európát, és nem jogi eljárást, hanem becsületet érdemel. Az Euronews kiemelte: Orbán Viktor ismét megerősítette, hogy illegális bevándorlókat visz Brüsszelbe, ha tovább büntetnek bennünket.

Az Euractiv pedig arról írt, hogy a jobboldali Patrióták Európáért vezetői a pontidai nagygyűlésen Matteo Salvinit dicsérték az illegális migráció elleni küzdelemért.

Orbán Viktor a tüntetés alaphangját megadva azt mondta: „Meg kell erősíteni magunkat, és tovább kell haladnunk az európai jobboldal egyesítése útján, amit nem lehet megállítani.

Mi leszünk Európa legnagyobb politikai ereje, és újra naggyá, erőssé, biztonságossá és szabaddá tesszük Európát.”

A nemzetközi média szerint a magyar miniszterelnök egyre fontosabb szereplője az európai jobboldalnak, és politikai üzenetei jelentős hatással vannak a kontinens politikai diskurzusára – összegzett a Magyar Nemzet.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states-2
2024. október 07. 12:29
Lezúznii a brüsszeli komcsikat.
2024. október 07. 12:23 Szerkesztve
vanced 2024. október 07. 11:56 "Orbán Viktorral és még néhány másik hazaárulóval beszélgetnek arról, hogy ők bizony nem hogy más NATO-országnak nem segítenének katonai erővel, ha az orkok megtámadnák bármelyikükket is, de még a saját országukat sem védenék meg tőlük, inkább tálcán nyújtanák át nekik..." El tudom képzelni hogy, te vagy az a kurva nagy védő aki elsőként fogna fegyvert. Valószínűleg valamelyik sorozóbizottságban csücsülnél, vagy fogdosnád össze a frontra küldendőket, sok ilyen nagypofájú bátor ugat itt.
Dixtroy
2024. október 07. 12:20
Alakul ez, már nem csak az van amit a szélsőballib nyugati média sulykol, de még nagyon törékeny.
auditorium
2024. október 07. 12:15 Szerkesztve
Viktor, Viktor ! skandàlta az olasz és nemzetközi közönség Pontidán, kb. 13 km-re Bergamotól. Ilyen lelkes fogadtatása talán nem számitott. Minden ol. TV-hiradó azt a mozzanatot emelte ki, melyet fontosnak tartott, de azért volt olyan hiradás is, ahol még a magyar nyelven mondott és ol. szimultán leforditott beszédét is mutatták, mert ő beszélt leghosszabban. Többek között: "Szégyen az EU-nak, hogy bebörtönözné azt, aki megvédi az EU és saját országa határát az illegális bevándorlóktól". Ilyen nyilt kijelentéshez nincsenek az itteniek szokva , de helyeseltek, sőt aláirásokat gyűjtenek S. -vel egyetértve. Nagyon sok fiatal és idősebb patrióta szimpatizáns vett rajta részt. A balos média minimizálta és inkább a svájci nő véleményét mutatta, akit a PD titkárnőjének úgy nevezték ki, hogy a választások ELŐTTI 2 két nappal iratkozott be a PD-be és szavazatait az 5cs.nak köszönhette, akiktől viszont most kezd eltávolodni. "A mór megtette kötelességét, a mór mehet."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!