The Times: Orbán minden szövetségese meg fogja mutatni vasárnap az erejét

2024. október 03. 09:55

A lap szerint sokan követik a magyar miniszterelnököt az olaszországi „szent” helyszínre.

2024. október 03. 09:55

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

A Mandiner is beszámolt róla: Matteo Salvini olasz kormányfőhelyettes, a Liga vezetője az Instagram-oldalán számolt be róla, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt is meghívta október 6-ra Pontidába, a Liga hagyományos éves összejövetelére.

Salvini úgy fogalmazott, hogy a biztonság, a szabadság és a demokrácia napja lesz a találkozó.

Orbán Viktor szintén ugyanebben a videóban közölte, hogy elfogadta a meghívást.

Európa legújabb jobboldali csoportosulása, az Orbán Viktor magyar miniszterelnök által alapított Patrióták Európáért vasárnap várhatóan 25 ezres tömeg előtt tart erődemonstrációt egy olaszországi, a Liga szerint „szent” helyszínen, Pontidában – írja a The Times.

A lap felhívta rá a figyelmet, hogy a magyar miniszterelnök által júniusban alapított Patrióták Európáért 86 képviselővel a harmadik legnagyobb erő az Európai Parlamentben.

A csoportosulás egyértelmű célja Brüsszel hatalmának megfékezése és a migráció visszaszorítása.

– foglalta össze a lap.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000103
2024. október 03. 17:32
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­­­k­­­e­l­­­d­­ ­a­ ­­s­­­z­e­­x­­i­­­ ­­p­u­n­­c­­­i­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
2024. október 03. 15:18 Szerkesztve
Az eddigi 2024-es eseményekből kiindulva sajnos az jut eszembe erről a rendezvényről, hogy ideális alkalom egy merényletre az európai jobboldal ellen.
kunfia1
2024. október 03. 14:18
auditoriumkunfia1 2024. október 03. 12:53 Ennyimarhaságra nehéz válaszolni, így slágvortokban: Június 25.étől szeptember 1ig volt szünet az iskolákban, az tényleg 3 hónap? Mindenhol másként rossz az egészségügy, orbán a covidnál még Európa egyiklegjobb egészségügyéről hadovált, mikortól lett olyan, mint a többi, és ki baszta el? Mégis kellett volna vizitdíj, és akkor nem kellene minden szarért magánorvoshoz menni? Az oktatási eredményromlás magáért beszél. 10 éve nyitottatok keletre, akkor ne nyugat felé mutogass, hogy ott is szar. Mit értetek el a keleti nyitással? Sorold! Az EU drága... Nyilván, ha annyi lesz a bér, mint Kínában, olcsóbbá válik. Náluk kisebb, mint nálunk.
auditorium
2024. október 03. 14:01
MANDINER, kunfia 1 már teleirta a hosszászólás rovatot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!