Tényleg minden okuk megvan az európai népeknek, hogy ne bízzanak a vezetőikben

2024. október 03. 18:46

A nyugati elitek totális alkalmatlansága, mint mindig, a válságjelek tagadásában és a konfrontációk eszkalálásában nyilvánul meg.

2024. október 03. 18:46
Bálint Botond
Bálint Botond
Pesti Srácok

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

„Mi itt Magyarországon egy jó helyen vagyunk, amely működik és még jelenlegi formájában fenntartható. Szó szerint a tágabb környezetünk omlik össze, még csak nem is a környező országok, a hagyományos magyar kapcsolatrendszer, hanem az a Nyugat, amely mindig és persze most is csak erőforrásként tekintett Közép-Európa népeire. Az elmúlt 120 év európai történelme azt mutatja, hogy legkevésbé a nyugati elitekben bízhatunk, mert azok a saját javukat is csak pár éves távlatban, választási ciklusokban értelmezve képesek értelmezni és ott is csak korlátozottan.

A nyugati elitek totális alkalmatlansága, mint mindig, a válságjelek tagadásában és a konfrontációk eszkalálásában nyilvánul meg. Részérdekek rövid távú érvényesítése érdekében is képesek létfontosságú, hosszútávú érdekeket erodálni vagy akár feladni. A világ már nagyon nem olyan, mit a két korábbi nagy háború idején, simán lehet olyan nagy európai belháborút csinálni, ami nem fajul világháborúvá, de lehetővé teszi az összes olyan világpolitikai aktornak, főleg persze a gyakorlatilag szuverénné vált multinacionális nagyvállalatoknak, hogy pont úgy fosszák ki Európát, mint most Ukrajnát vagy ahogy bepróbálkoztak az oroszokkal is a kilencvenes években. Soha nem volt igazabb a mondás, mint most, hogy »emberemlékezet óta« nem volt olyan, hogy hirtelen sokkal, de sokkal rosszabb is lehet az élet, a világ, minden kilátásunk, mint amit nemzedékek óta megszoktunk.

Ezek a nyugati elitek nem mentenek meg bennünket, hiszen a saját országaikat sem fogják. Ez eldőlt. A magyar választók eddig inkább a saját lokális elitjeikre hallgattak, mint a globalisták szirénénekére. De ha a nyugati emberek nem tanulnak sürgősen a saját eddig sorsukból, Európa olyan lesz, mit amilyennek a sötét középkort a buta liberálisok maguknak elképzelik.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2024. október 03. 20:36
"Hajrá, keleti diktatúrák!" /Prosti Srácok/
Pelso j.
2024. október 03. 20:19
Az EP választások eredménye nem ezt mutatja, botondka, de vergődj csak. Ha valakinek, a tefélének meg végképp nincs köze hozzá, hogy kiben bíznak az európai népek.
sexykitty-5000103
2024. október 03. 20:07
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­é­­k­e­­l­d­­­ ­­­a­ ­­s­­z­­e­­x­i­ ­p­­u­­n­c­i­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Namond
2024. október 03. 20:06
A családi adókedvezmény smafu: a Fidesz megcsinálta a focista adókedvezményt Magyarországon a focisták még a kedvezőnél is kedvezőbb feltételekkel adóznak, így a klubok sokkal alacsonyabb költség mellett tudnak akár a nyugati csapatokkal versenyképes nettó fizetéseket adni a játékosoknak. A kedvezményes adózással az állam csak az NBI-et nézve 4,5-5 milliárd forintról mond le minden évben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!