Hűtlen kezeléssel ér fel a kormány szembenállása az unióval

2024. október 04. 16:40

Továbbra sem hajlandó kifizetni az Európai Bíróság által jogerősen megítélt pénzbírságot a magyar kormány, aminek végösszege így minden egyes nappal újabb, közel egymillió euróval gyarapodik.

2024. október 04. 16:40
null
Ujhelyi István
Ujhelyi István
Index.hu

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

„Orbánék a magyar emberek kárára kuruckodnak, magatartásuk valójában a hűtlen kezelés bűntettével ér fel. A legszórakoztatóbb önellentmondás, amikor azzal fenyegetik az Európai Uniót, hogy beperlik az intézményt az ügyben; viszont épp attól a bíróságtól várnának ez esetben elégtételt, amelynek az ítéletét épp ők nem hajlandóak végrehajtani. Ha eddig nem értették, hogy mi a jogállamisági probléma a Fidesz-kormánnyal, ez az ügy tökéletesen megmutatja. 

Az Európai Bíróság idén júniusban hozott jogerős határozatot arról, hogy Magyarországnak egy egyszeri 200 millió eurós (közel 80 milliárd forintos) bírságot kell megfizetnie (ha határidőre nem teszi, akkor napi egymillió eurós, azaz nagyjából 400 millió forintos pluszbírság terheli) a menedékkérők befogadásával kapcsolatos korábbi eljárás során hozott ítélet végre nem hajtása miatt.

A hatalmi propagandagépezet és az azt kiszolgáló médiahálózat kellően lebutította a magyar közéletet ahhoz, hogy erről az ügyről se lehessen érdemben és objektíven beszélni, pedig számos tanulsága van. A könnyebben fogyasztható magyarázatokra nyitott kormánypárti szavazók fejét azzal tömik, hogy »Brüsszel ránk akarja kényszeríteni az illegális migránsok befogadását«, és mivel a magyar kormány ennek ellenáll, ezért akarják pénzbírsággal megbüntetni. Nos, ebből egyetlen szó nem igaz. Ha bárkit érdekel a valóság ebben az ügyben, akkor politikai szemtanúként röviden összefoglalom számára a lényeget és a tanulságokat.” 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000104
2024. október 04. 19:16
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­k­­e­­­l­d­ ­­a­­ ­s­­­z­­­e­­­x­i­­­ ­­­p­u­­n­­c­­­i­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
bondavary
2024. október 04. 19:16 Szerkesztve
Újhelyi szerint: "Aki elveszett már a jogi megfogalmazások között, annak röviden és egyszerűen: az EU nem azt kifogásolta, hogy nem fogadunk be „illegális migránsokat”, hanem azt, hogy a menedékkérelmek befogadása és elbírása (mindegy, milyen eredménnyel) nem felel meg a hatályos jogszabályoknak." A hatályos jogszabályok el kell bírálni, hogy az érkező migráns jogosult-e a befogadásra. De milyen eljárást lehet lefolytatni azzal, aki semmilyen dokumentummal nem tudja igazolni magát? Csak egy okostelefonja van, amelyen ott van az NGO-k kiokosító tájékoztatója, hogy mit kell hazudni annak érdekében, hogy befogadják. Ha beengedtük őket, akkor rögtön eltűnnek, meglépnek nyugatra. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy a szomszédok a határt lezárják, és az lesz nálunk, ami most Szerbiában van. Azon kívül, akit nyugaton elkapnak, hogy jogosulatlanul tartózkodik náluk, visszatoloncolhatják oda, ahol regisztrálták, tehát hozzánk. Tehát eleve nem kell senkit beengedni.
cutcopy
2024. október 04. 19:15
Mi a szarnak nyajja még mindig az EB seggét ez az idióta, nem jött be neki a kínai meló..?
The Loner
2024. október 04. 19:10
Pista, inkább harangozz, vagy verd a kolompot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!