Hogy mit okozhat egy telefontöltő: feje tetejére borult az autó

2024. október 25. 18:17

A balesetben az autó egyik utasa súlyos sérülést szenvedett.

2024. október 25. 18:17
null

Nyitókép: Ügyészség

Az ügyészség közleménye szerint a sofőr 2023 októberében, éjszakai sötétben, Heves felől Boconád felé haladt a 3204. számú úton személyautójával, melyben többen utaztak. Egy bal kanyar előtt a vádlott fel akarta venni a jármű padlójára kerülő töltőt, így figyelmét nem az útra összpontosította, ezért amikor újra felnézett, az előtte lévő kanyar közelsége miatt a kormányt elrántotta, a kocsival megcsúszott, végül az útról lehaladt és felborult.

A balesetben az autó egyik utasa súlyos sérülést szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a jármű vezetője megszegte a legalapvetőbb KRESZ szabályt, mely szerint, aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon és ne zavarjon.

Az ügyészség a felek között közvetítői eljárást rendelt el. A sofőr és utasa meg is állapodtak a sértettnek fizetendő jóvátételben, azonban azt a megszabott határidőn belül az elkövető nem fizette meg teljesen, így az ügyészség vádat emelt ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. október 25. 19:43
Vannak, lehetnek ilyen problémák. Az üveg előregurul az ülés alól, bemegy a fékpedál-gázpedál alá, stb. És a szőnyeg is, hótálca is. És akkor húzhatom hátra a sarkammal.
herden100
2024. október 25. 18:52
Hát igen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!