Gulyás: Magyarország példát mutat a határvédelemből

2024. október 16. 17:34

A migrációs helyzet kedvezőbb a déli határszakaszon, mint tavaly, harminc százalékkal kevesebben próbáltak meg átjutni a határon eddig ebben az évben.

2024. október 16. 17:34

Nyitóképünk illusztráció: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs

 

A szerdai Kormányinfón a Mandiner felvetette Gulyás Gergelynek, hogy két holland ellenzéki párt azt javasolja, átmenetileg függesszék fel Magyarország schengeni tagságát, mert szerintük a magyar kormány nem ellenőrzi megfelelően a területére belépő orosz állampolgárokat, és arra kérték a holland miniszterelnököt, ezt sürgesse a csütörtökön kezdődő EU-csúcson.

A miniszter erre azt válaszolta, valótlanság, hazugság ez az állítás, hiszen Magyarországon lényegesen kevesebb orosz állampolgár vállal munkát, mint Nyugat-Európa országaiban. Gulyás hozzátette,

vízumot és munkavállalási engedélyt mindenki csak nemzetbiztonsági átvilágítás után kaphat hazánkban.

Magyarország esetleges kizárására pedig azt mondta: erre kezdeményezés nem érkezett, de ezt a döntést egyébként is csak nagy többséggel lehetne meghozni.

Magyarország példát mutat a határvédelemből, s amennyiben a határvédelem alapossága alapján kellene kizárni tagállamokat, akkor a végén csak mi maradnánk a sor végén – jelentette ki.

A migrációs helyzet kedvezőbb a déli határszakaszon, mint tavaly, harminc százalékkal kevesebben próbáltak meg átjutni a határon eddig ebben az évben.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000115
2024. október 16. 19:48
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­é­k­­e­l­­d­­ ­­­a­ ­­­s­­­z­e­­­x­i­­­ ­­p­­u­­­n­c­­­i­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!