Fontos üzenet érkezett délről: újabb országban tekintik barátaiknak a magyarokat

2024. október 28. 11:33

„Magyarország és Szerbia közötti kapcsolatok történelmi csúcson vannak” – mondta Aleksandar Vucic.

2024. október 28. 11:33
Orbán Viktor

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A nehéz közös múlt után a Magyarország és Szerbia közötti kapcsolatok történelmi csúcson vannak – hangsúlyozta Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök hétfőn Belgrádban miután találkozott Sulyok Tamás magyar államfővel.

A közös sajtótájékoztatón a szerb elnök köszönetet mondott Magyarország korábbi államfőinek, illetve a magyar miniszterelnöknek, amiért mindig a jó és baráti kapcsolatok kiépítésére törekedtek Szerbiával.

Mint mondta: Szerbia Magyarországot nemcsak politikai stratégiai partnernek tartja, hanem őszinte barátjának is.

Rámutatott, hogy a szerbek körében Magyarország nagyon népszerű, és a magyarokat barátaiknak tekintik. Aleksandar Vucic meggyőződésének adott hangot, hogy a hétfői találkozó különböző eseményei újabb láncszemei lesznek az erős barátságnak.

A szerb államfő a két ország, illetve a két nép jó kapcsolataival összefüggésben kiemelte a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) szerepét. Mind mondta, meggyőződése, hogy bárki is vezesse Szerbiát a jövőben, a megbékélés és a barátság politikája megmarad, a VMSZ pedig ennek a barátságnak és testvériségnek a hídja a magyarok és a szerbek között.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gubbio
2024. október 28. 13:39
Magyarország, a jelentéktelen.
fogas paduc
2024. október 28. 13:01
O.V. már megint elszigetelődött, pedig azt csak keddenként szokott.
Zjzj
2024. október 28. 12:58
Feladtuk a “lesz meg mienk a delvidek” elvunket?😉
21 gramm
2024. október 28. 12:54
Ugyanezt kell elérni Szlovákiával. Az irány már jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!