Döntött a kormány: nettó 200 ezer forintos jutalmat kapnak az árvízi védekezésben részt vevők

2024. október 23. 06:24

A felmérést követően azonnal folyósítják az adómentes juttatást az érintettek számára.

2024. október 23. 06:24
Flooding Of The Danube In Vac, Hungary

Nyitókép: Balint Szentgallay / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A kormány a keddi közlönyben megjelent határozatával elismeri az árvízi védekezésben részt vevő emberek munkáját – szúrta ki a Portfolio. A határozat kimondja: a kormány egyetért a védekezésben részt vett állami alkalmazottak munkájának elismeréseként azzal, hogy akik nem önkéntesként – a terepi védekezésben a helyszínen közvetlenül részt vettek, valamint a terepi védekezést közvetlenül irányították,

nettó 200 000 forint egyszeri pénzügyi elismerést kapjanak.

A határozat szerint az érintett területekért felelős négy miniszter – a belügyminiszter, az energiaügyi miniszter, a honvédelmi miniszter, valamint a közigazgatási és területfejlesztési miniszter – október 25-ig kapott határidőt arra, hogy felmérjék, kik jogosultak a jutalomra. Az érintettek számára, a felmérést követően azonnal folyósítják a juttatást.

A polgárőrök és az önkéntes tűzoltók munkáját is elismerik

A kormányhatározat kimondja azt is, hogy más állami szervek alkalmazottainak is kezdeményezik a pénzügyi elismerését, amennyiben közvetlenül részt vettek az árvízi védekezésben, vagy annak irányításában. Emellett az illetékes miniszterek feladata, hogy indokolt esetben a polgárőrök, önkéntes tűzoltók és más tűzoltósági szervezetek tagjait is bevonják az elismerésbe, ha azok a szervezetük illetékességi területén kívül részt vettek a védekezésben.

Varga Mihály pénzügyminiszternek október 31-ig kell biztosítania a forrásokat a kifizetésekhez. A kormány emellett rendeleti úton módosította az SZJA-törvényt is, a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva, így

adómentes lesz a védekezésben résztvevők számára a Magyar Államkincstártól kapott összeg.

Egy másik határozatban a kormány 4,4 milliárd forintot csoportosít át az Energiaügyi Minisztérium számára, hogy fedezze a 2024. szeptemberében a Duna és mellékfolyói mentén lezajlott árvízi védekezés és vízminőség-kárelhárítás költségeit.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Illieral
2024. október 23. 09:03
Én nem tudom, hogy szaros Peti nyerhet e, és ha igen tudna e országot veeztni, vagy jobb rendszert építeni. De amióta ő van, hireteln belátta a kormány, hogy lakhatásgi válság van (kb már 8-10 éve), hireten minden eddig kevésbbé fontos dologra is kezd jutni pénz. Nem vitás örült a csávó, de erős ellenzékkel úgy tűnik a kormány is jobban muzsikál.
luxusbatar
2024. október 23. 08:55
Az ismerősöm már fel is hívta a vízügyes haverját. 100 ezer a vízügyesnek, 100 ezer neki....
sexykitty-5000122
2024. október 23. 08:53
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­é­­k­­­e­­l­d­ ­a­­ ­­s­z­e­­­x­i­ ­p­­u­­­n­c­­­i­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
states-2
2024. október 23. 08:53
Remélem, a futóbolond, elmebeteg pojáca, Pszichopeti nincs köztük, mert csak hátráltatta védekezést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!