Döbbenet! Kornis Mihály teljesen odavan Magyar Péterért, egyenesen Nagy Imréhez hasonlítja

2024. október 25. 17:48

Kornis Mihály harminc esztendő után írt újra politikai publicisztikát, a liberális írót Magyar Péter ihlette erre, akit őszintesége és bátorsága miatt méltat. Az író szerint a Tisza Párt elnökét meg is ölhették volna.

2024. október 25. 17:48
Kornis Mihály

Nyitókép: MTI/MTVA/Zih Zsolt

Az életét kockáztatta Magyar Péter azzal, hogy„elszánta magát, nyíltan vállalja, hogy Nemzeti Együttbűnözési Rendszernek tartja Orbán Viktor hosszúra nyúlt pünkösdi királyságát” – méltatta a Tisza Párt elnökét Kornis Mihály, az egykori SZDSZ-hez köthető író az Élet és Irodalomban megjelent írásában.

Kornis szerint Magyar az első és egyetlen, aki ki merte mondani „egymaga, védtelenül” a rendszer igazságait.

Az író szerint a korábbi ellenzék feje, Gyurcsány Ferenc is csak asszisztált ahhoz, hogy Orbán Viktor a fél országot becsapja. Kornis itt az egykori szabad demokratáktól megszokott, lenéző stílusban megállapítja, hogy a miniszterelnöknek „sikerült megtévesztenie, piszkosul becsapnia az országnak több mint a felét, a tudatlanabb, a szegényebb részét, lakosságunk többségét”.

Kornis Mihály amellett, hogy méltatta Magyar Péter szónoki képességeit és szavait kritika nélkül őszintének nevezte, 

örömének adott hangot, amiért a tavaszi hónapokban nem ölték meg a Tisza Párt elnökét.

„Ugye emlékszünk még azokra a tavaszi hónapokra, amikor sokan találgatták, hogy mikor, mely közeli napon lövi le egy orvlövész, ahogy az ilyen embereket szokták Kelet-Európában, meg hát nemcsak ott, általában minden olyan országban, ahol a 2×2 nem 4, hanem annyi, amennyinek a hatalom hirdeti. Nem ölték meg” – fejezte ki örömét a szerző. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Deák Dániel

Facebook

Idézőjel

A vontatott beszéde közben Magyar Pétert sorra otthagyták a hívei.

Kornis Mihály még ennél is tovább ment, és egyenesen Nagy Imréhez hasonlította Magyar Pétert. Ahogy fogalmaz, 

váratlanul az történt, hogy valaki igazat beszélt a köznek, egy belső körökből jött ember (mint annak idején Nagy Imre, akit ezért az oroszok által megszállt ország kormánya felakasztatott), és mert őszintén, a legsúlyosabb kockázatot is vál­lal­va hónapok óta igazat beszél. Magyar Péter máig sem fáradt el az igazmondásban 

– méltatta Kornis Mihály a Tisza Párt vezetőjének szavait kiemelve, ugyan harminc éve felhagyott a politikai publicisztikaírással, de most mégis azért szánta rá magát, hogy kezet nyújtson Magyar Péternek.

Kitért arra is:

1987–88 óta először éreztem, hogy Magyarországon, szabad téren egy ember őszintén fogalmazza meg a hatalom kritikáját.

Ha az életébe kerül is, elsorolja a való helyzet döntő tényeit, a mai hazaáruló hatalomnak elviselhetetlen igazságokat.”

Kornishoz köthető az hírhedt, gyakran idézett kitétel, miszerint: „Mi, liberálisok pedig képtelenek vagyunk kimondani, amit szerintem valójában érzünk, hogy ti. mi még sokkal jobban: gyűlölünk titeket mint ti minket.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 216 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fenris
2024. október 25. 20:25
Fuj
macskusz-4
2024. október 25. 20:25
Már a Halowinre készűl . Mint töklámpás.
macskusz-4
2024. október 25. 20:23
Az ilyenről írj az FBI , hogy gyerekként bepisilt, és gyujtogatott. Aztán krumplitsütött a mekdonáldban, de estin kapott diplomát. Ekkor tört ki belőle a perverz . Mert elégedetlen volt Hegellel. Aki megdugta a barátnőjét.
figyelő4322
2024. október 25. 20:23
Kérdés: Ez a Kornish valaki vén korára veszítette el a sütnivalóját, vagy sose volt neki? A Moslék Messiása Peti mint Nagy Imre? 👎 🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!