Bejelentette Karácsony Gergely: Támogatja az olimpiát, de...

2024. október 25. 13:36

Elárulta, min múlik az ötkarikás játékok sorsa.

2024. október 25. 13:36

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Karácsony Gergely főpolgármester szerint Budapest akár készen is állhatna egy olimpiai rendezésre, mivel a sportinfrastruktúra már adott, ám egy ilyen projekt történelmi városfejlesztést is megkövetel a közlekedés, lakhatás és zöldinfrastruktúra terén – fogalmazta meg követelését Karácsony Gergely egy pénteki sajtótájékoztató során. A Magyar Olimpiai és Paralimpiai Bizottság kezdeményezésére a fővárosi önkormányzat nyitott a párbeszédre, ám a főpolgármester hangsúlyozta, hogy komoly társadalmi támogatottság szükséges a terv előmozdításához. 

A főváros egyelőre nem kötelezi el magát, csupán megvizsgálja a lehetőségeket, és 

a jövő héten a közgyűlés dönti el, hogy elinduljon-e a párbeszéd. 

Karácsony szerint, ha a fővárosi frakciók közös nevezőre jutnak, a kormánnyal is egyeztetni kell, hiszen a pályázathoz állami garancia szükséges.

A főpolgármester megjegyezte, hogy a lakhatási és közlekedési infrastruktúrát bővíteni kellene, és Szeged például bevonható lenne egyes sportesemények, például az evezés helyszínéül. Hangsúlyozta, hogy 

„most sem támogatom feltétel nélkül az olimpiát, most is csak erős feltételekkel, ami a város fejlődését szolgálja”

Budapest csak akkor rendezi meg az olimpiát, ha a lakosság népszavazáson támogatja a tervet, amelyre leghamarabb jövő nyáron kerülhet sor.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagoly-29
2024. október 25. 16:17 Szerkesztve
Ez nem lett okosabb! Nyilván a lakhatást a szükséges - s nem párizsi szinvonalú - olimpiai falu megoldja, a közlekedést is nyilván , A társadalmi támogatás meg pont az ellenzéktől függ, velük tárgyalja le! A vizes sportokat meg az úszás kivételével nyilván máshol kell rendezni. Amúgy mindez megvolt a Nomentum megjelenése idején is, az addig pártoló ellenzék állt át szégyenletesen a hazaárulók mellé!
pollip
2024. október 25. 15:54
Én nem bízom Karácsonyban, bármit is mond. Lehet, hogy holnapután mást mond .
gullwing
2024. október 25. 15:16
Az jelentősen segítené az eseményeket ha ezt a szánalmas szardarabot nem szarta volna ki az anyja...
ada17
2024. október 25. 15:12
Itt a fővárosban a lipsik csìpőből leszavazzák ,innentől kezdve kár ezzel baszakodni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!