Bejelentette az EP-képviselő: megvonnák Magyar Pétertől elnökhelyettesi megbízatását a hitlerezése miatt

2024. október 11. 16:23

Dömötör Csaba a Fidesz-delegáció nevében levelet küldött az Európai Parlament elnökének.

2024. október 11. 16:23

Nyitókép: Getty Images/Szentgallay Bálint

Magyar Péter azon szavai, melyekben Adolf Hitlert idézte, és Hitler tanítványainak nevezte a közmédia munkatársait, botrányosak, hamisak és ízléstelenek, ez a viselkedés szembemegy az Európai Parlament (EP) eljárási szabályával – közölte Dömötör Csaba fideszes EP-képviselő a Facebook-oldalán pénteken.

Bejegyzésében a kormánypárti politikus arról is tájékoztatott, hogy a Tisza Párt vezetőjének kijelentése az EP gyakorlata alapján a súlyos kötelezettségszegést is kimeríti, ezért meg kell vonni a szakbizottsági elnökhelyettesi megbízatását.

Jelezte, hogy az uniós Fidesz-delegáció nevében levelet küldött Roberta Metsolának, melyben arra szólítják fel az EP elnökét, hogy tegye meg az ehhez szükséges lépéseket.

Ezt is ajánljuk a témában

Dömötör Csaba bejegyzése szerint levelében felidézte, hogy a Tisza Párt elnöke a múlt szombati rendezvényen így fogalmazott: „Ismételj egy hazugságot elég sokszor, és az emberek azt fogják hinni, hogy az az igazság. Ez Adolf Hitler tanácsa a Fidesz, az állampárt propagandájának, a tanítványok pedig megfogadták a mesterük tanácsát.”

A fideszes EP-képviselő úgy fogalmazott, hogy 

Magyar Péter szavai relativizálják a náci birodalom rémtetteit, köztük a holokauszt felfoghatatlan tragédiáját;

 nem véletlen, hogy hazai zsidó közösségek is szót emeltek a kijelentésekkel szemben.

Ezt is ajánljuk a témában

Dörgedelmes kijelentések

Hangsúlyozta, hogy mivel a fenti mondatok a magyar közmédia ellen szervezett tüntetésen hangzottak el, így egyértelmű, hogy ezekkel újságírókat minősített példátlan módon – írta levélben a képviselő, aki szerint elfogadhatatlan, hogy a pártelnök „hamis, durva és ízléstelen történelmi párhuzamot vonva” sérteget magyar és európai polgárokat, és a holokauszt felfoghatatlan tragédiáját önös politikai érdekből használja fel.

Dömötör Csaba a levélben arra hívta fel Roberta Metsola figyelmét, hogy Magyar Péter viselkedése megsérti az Eljárási Szabályzat 10. cikkében lefektetett rendelkezéseket, melyek értelmében „a képviselők magatartását kölcsönös tiszteletnek kell jellemeznie, annak a Szerződésekben és különösen az Alapjogi Chartában meghatározott értékeken és elveken kell nyugodnia”.

Magyar Péter kijelentése a parlament gyakorlata értelmében az Eljárási Szabályzat 21. cikkében foglalt súlyos kötelességszegést is kimeríti, 

amely következtében meg kell vonni a megválasztott tisztségekre, köztük különös tekintettel a bizottsági elnökhelyettesi tisztségre vonatkozó megbízatását – hangsúlyozta Dömötör Csaba, aki arra szólította fel az EP elnökét: tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a „méltatlanná vált” EP-képviselő ne láthassa el a továbbiakban az alkotmányügyi bizottság elnökhelyettesi feladatait.

A vonatkozó bejegyzést alább olvashatja:

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000108
2024. október 11. 18:21
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­­­k­­e­l­­­d­­ ­a­ ­­s­­z­­e­­­x­­­i­­­ ­­p­­u­­­n­­c­i­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
sozlib_abschaum
2024. október 11. 18:18
És hol vannak ilyenkor a new york-i dísz-zsidók?
RasPutin
2024. október 11. 18:10
Dömötör, buta volt mint hatökör.
Szerintem
2024. október 11. 17:41
A vele bábozó gazdái valószínű már fonják neki a selyemzsinórt. A tiszafostos a nagy, idétlen egójával a kisegér, eddig még mindent csak elbaszott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!