Az EU vezetése tálcán kínálja Orbán Viktornak a szabadságharcos pozíciót

2024. október 28. 12:38

Nem először használja a magyar miniszterelnök a Moszkva = Brüsszel hamis képletet.

2024. október 28. 12:38
null
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Index

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

„Legyőzi-e a Tisza Párt a Fideszt a következő választáson? Ki mondott jobb beszédet október 23-án: Orbán Viktor vagy Magyar Péter? Ezek a kérdések foglalkoztatták leginkább a hazai közvéleményt, miközben az Egyesült Államokban a rendkívül kiélezett elnökválasztás az utolsó hetek hajrájához érkezett, Volodomir Zelenszkij győzelmi tervvel állt elő, és a Közel-Keleten Izrael háborúja a Hamász ellen Irán provokatív fellépése miatt éppen eszkalálódik. Kaotikus a világ, nehéz kérdések várnak válaszra itthon és külföldön is (még szerencse, hogy Csárdi Antal volt LMP-s képviselő múlt heti ámokfutása egy kis vidámságot vitt a szürke hétköznapokba). Talán érdemes megint megállni egy kicsit, és a napi információözönben megkeresni azokat a pontokat, amelyek a hosszú távon lényeges folyamatokra utalnak.

Az idei október 23-ai ünnep több okból is különleges politikai erőpróbának ígérkezett. Egyrészt Orbán Balázs, a miniszterelnök által is hibásnak minősített okfejtése miatt – mint emlékezetes, azt mondta, hogy »…56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij, aki belevitte az országát egy háborús védekezésbe…« –, másrészt pedig azért, mert egyre több közvélemény-kutatás jelzi azt, hogy a Tisza Párt behozta a Fideszt. Hasznos lehet tehát megvizsgálni a beszédeket abból a szempontból, hogy a várható politikai lépésekkel kapcsolatban elárulnak-e nekünk valamit.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2024. október 28. 15:35
Jaj jaj gabika.... Megint rosszul hazudozol. A hasonlat úgy szól, hogy brüsszel = moszkva a szovjet időkből
Akitlosz
2024. október 28. 15:23
Semmilyen jelentőségük nincsen Fodor Gábor várható politikai lépéseinek.
Akitlosz
2024. október 28. 15:21
A képlet tényleg hamis. A Szovjetunióba ugyanis nem kellett Magyarországnak belépnie. A szovjetek legalább a látszatra adtak, hagyták, hogy formailag Magyarország döntsön arról, amiről Moszkvából érkezett az ukáz. Az EU viszont formailag is Magyarország fölérendeltje. "Szupranacionális." És a látszatra sem ad, nyíltan dirigál a tagállamainak és fenyeget, ha kell.
betakentaur
2024. október 28. 15:00
A múltkor egy adásban azt mondtad, hogy az Ukrán - Orosz háború úgy kezdődött, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. Nos, itt van a törésvonal a bolsevikok és a normálisak között, Gábor. A bolsevik onnan származtatja a történelmet, ahonnan neki tetszik. A "múltat végképp eltörölni" lózung nem egy üres karakterlánc, hanem mély értelmű gondolat. A probléma az - vagy inkább a szerencse - , hogy ez lehetetlen cselekedet. Ne erőlködj, virtigli bolsevik vagy, bár ezt sohasem fogod belátni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!