Az árvízi hajós

2024. október 02. 07:44

Új árvízi hajósunk van. Wesselényi Miklós ezzel el is veszítette a címét, mert az átszállt Orbán Viktorra.

2024. október 02. 07:44
null
Berend T. Iván
Népszava

Nyitókép: Képernyőmentés

„Többezer katona és önkéntes dolgozott a gátakon. És a munkálatokat – mint videófelvételen szerényen közzé is tette – Orbán Viktor miniszterelnök személyesen irányította. Motorcsónakon ment a veszélyeztetett helyekre. Új árvízi hajósunk van. Wesselényi Miklós ezzel el is veszítette a címét, mert az átszállt Orbán Viktorra.

Az új árvízi hajós ugyan nem menti az embereket, de a közzétett képeken felemelt kézzel mutatja, hogy hol mit kell csinálni. El sem tudom képzelni, mi lenne nélküle. Honnan tudnák, mit is kell csinálni? Még szerencse, hogy a mentési munkálatok irányítása érdekében minden mást lemondott, még egy kellemetlennek ígérkező jelenését is az Európai Parlamentben.

Ha baj van, csak magunkra számíthatunk – jelentette ki Orbán - és az, hogy az Európai Unió küld-e segítséget, olyan, mint a kutya vacsorája: ha láttuk, hisszük. Helytálltunk, megvédjük az országot, és ha jön pénz, jön, ha nem, nem. Nagyon karakán, de még inkább arcátlan kijelentés ez, ha meggondoljuk, hogy Magyarország eddig 23 ezer milliárd forint támogatást kapott az Uniótól.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter júniusi jelentése szerint az uniós források a tervek szerint érkeznek Magyarországra, 2023-ban 1,6 milliárd euró érkezett, 2024-ben 2 milliárd euró, 2025-ben pedig 2,8 milliárd euró várható. Ehhez jöhet még 5 milliárd euró vissza nem térítendő támogatás a Helyreállítási Alapból, ha teljesítjük az Unió jogállamisági elvárásait. Nem is beszélve arról, hogy Ursula von der Leyen értesítette az árvíz sújtotta kelet-európai országok kormányait, hogy ha igénylik, 10 milliárd eurót is átutalhatnak nekik. Orbán Viktor viszont szeptember 21-én meglepő módon arról beszélt, nem javasolja, hogy »Magyarország valami nyomorult koldus testtartásával kalapozzon«. Nyilvánvaló hogy bár Európa mindig számíthat Orbánra és Orbánék Unió elleni mocskolódására, mi csak magunkra számíthatunk.

Végülis a 2024 őszi árvíz nem okozott maradandó kárt, és Orbán szokásos futball-rajongásának megfelelően beszámolójában úgy fogalmazott, hogy Magyarország jelenleg 1-0-ra vezet a dunai árvíz ellenében. Talán mégsem kellene az árvízi hajós címet nekiadni. Maradjon az csak Wesselényi Miklósnál.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
F.Pipi
2024. október 02. 10:20
Vekengő öreg komcsi.
sexykitty-5000101
2024. október 02. 10:14
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­k­­e­­­l­­d­­­ ­­­a­­­ ­­­s­z­­e­­x­­­i­­ ­­­p­u­­­n­c­­­i­­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Kétes
2024. október 02. 10:13
Berend T. Iván történésznek gyenge volt. Társutasnak és globalista szekértolónak annál inkább megfelelt. Most sikerült kukázni. Jó egészséget kívánunk neki!
Box Hill
2024. október 02. 09:48
Hogy engedte be az USA a kommunistát egyáltalán? Nem tudták, hogy az MSZMP Központi Bizottságának is tagja? A Szovjet-Orosz gyarmatbirodalom helytartó pártjáé?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!