Apad a Tisza? Helyi viták bomlasztják Magyar Péterék vidéki szerveződéseit

2024. október 25. 07:58

Egyre több a bűncselekménybe keveredett személy a párt körül.

2024. október 25. 07:58

Nyitókép: Magyar Péter az MTVA előtti tüntetésen. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Még csak pár hónap telt el azóta, hogy Magyar Péter bejelentette a Tisza-szigetek létrehozását, máris súlyos konfliktusok feszítik a párt tömegbázisának felépítését szolgáló egyes csoportokat – értesült a Magyar Nemzet.

A lap forrásai szerint Strausz Róbert Békés vármegyei koordinátor és a Tisza-szigetek aktivistái között komoly feszültség alakult ki. Bár a helyiek nagy lelkesedéssel fogadták Magyar Péter bejelentését nyáron a Tisza szigetek szervezéséről, most óriási a csalódás, mert azt tapasztalják, hogy 

a párt helyi koordinátora nem igazi partnerként kezeli őket, lenézi az aktivistákat.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a békési aktivisták szerettek volna egyeztetni a pártvezetéssel Budapesten, de itt megint csalódniuk kellett, mert a pártelnök helyett csak Makláry Márk, a párt II. kerületi csoportjának főszervezője fogadta őket a „pártvezetés nevében”. Makláry pedig – nyilvánvalóan Magyarék utasítására – azzal küldte el a békésieket, hogy össze kell tartani, nem lehet a közösséget gyengíteni a belső viszályokkal, a vármegyei koordinátorokra tett panaszokkal – írta a Magyar Nemzet.

A helyiekben az is visszatetszést váltott ki, hogy éppen egy olyan személyt vett védelmébe velük szemben Magyar Péter, 

akit korábban pénzhamisítás miatt ítélt nyolc hónap fogházra a bíróság.

Ezt is ajánljuk a témában

Idén Strausz már a Tisza Párt körül tűnt fel, Gyulán szervezkedett Magyar Péter rendezvényei körül és ő állította össze a párt békés vármegyei és gyulai Facebook-csoportját. Ahogy a lap megjegyzi, Strausz korábban még a DK háza táján is felbukkant, jóval korábban pedig azzal haknizott, hogy ő a híres zeneszerző, Johann Strauss leszármazottja, nevét is emiatt változtatta meg Kliegl Róbertről Strausz Róbertre.

Ezt is ajánljuk a témában

Azonban nem Strausz Róbert az egyetlen rovott múltú személy a Tisza Párt környékén, aki mellett kiállnak Magyarék. A napokban a Mandiner írta meg, hogy csoportos rablásért ítélték el korábban Magyar Péter egyik testőrét, aki az MTVA székházánál tartott tüntetésre is elkísérte a Tisza Párt elnökét.

Szintén lapunk számolt be arról, hogy letartóztatták a párt szolnoki, illetve Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei koordinátorát, akit három másik személlyel együtt, jövedéki adózás alól elvont dohány és cigaretta megszerzésével, illetve azzal való kereskedéssel gyanúsít a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség. A férfi egyébként szintén részt vett Magyar Péter pártjának MTVA-székház előtt tartott tüntetésén. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyar Nemzet cikke nyomán kérdéseket küldtünk a Tisza Pártnak, hogy mit szólnak az abban szereplő állításokhoz. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. október 25. 13:40 Szerkesztve
A Magyar Péterrel szembeni hazai bizalmatlanság egyre nöni fog. Ebben az emberben egyszerüen nem lehet megbízni, ezt még azok is tudják, akik egyébként szívesen leváltanák Orbánt és szövetségeseket keresnek. Még ök is mintha úgy gondolkodnának, hogy "Az ördöggel igen, de Magyar Péterrel nem." A sztorik, amik MP-röl kiderültek, bizonyítják, hogy MP nem az az ember, akit a magyarok gyomra be tud venni. Úgy elgondolkodtam azon, hogy mi is a legunszimpatikusabb vonás Magyar Péterben. Aztán rájöttem, hogy nem is az a legvisszataszítóbb benne, amiket valóban csinált, bár az sem akármi, de sok hasonló bunkó nyikhaj szaladgál közöttünk, ez még nem lenne nagy ügy. Hanem nála az veri le a lécet igazán, hogy nincs az az aljasság, szemétség, genyó ármánykodás, hazugság stb. a világon, ami ne hangzana hihetöen, - akár igaz akár nem -, ha valaki azt mondaná, hogy ezt Magyar Péter követte el. No ez az az embertípus számomra a legalja.
Robert69
2024. október 25. 12:35
Madarat tolláról, Mini Pöxxt a támogató aktivistájáról................
SABOTAGE
2024. október 25. 12:13
Pedofideszes rohadékok!!!! Fostok nagyon hogy bukta lesz, azért foglalkoztak annyit pszihopeti pártjával!!! Vége lesz a hűbéruralmi burzsoáziának, és a tolvaj szemetek sittre kerülnek!!!!
No comment no cry
2024. október 25. 12:09
Csak az történik, amit már sokan sokszor elmondtak. Amikor pártként, szervezetként kellene működni ahelyett, hogy vonulgatnak és jelszavakat skandálnak, akkor beleáll a földbe az egész. Ugyanis emberekkel kellene foglalkozni, konkrét helyi célt, feladatokat, működést, szervezettséget felmutatni. Ami meló. Sok. Meló. A Jobbiknál látszott gyönyörűen: amikor a pártvezetés elkezdte kutyába se venni az alapszervezeteket (Parizeus-korszak), azok rohamos gyorsasággal oszlottak fel. Tippre pont ezek a Jobbik árvák kaptak most új reményt (sic!), akarnak most újra tevékenykedni, és kapják ugyanazt újPétertől (Magyar), mint pár éve óPétertől (Jakab). Az erodálódás pedig ennélfogva sokkal gyorsabb a TiSza esetében, mint a Jobbik esetében volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!