Amikor lassan rájössz, szégyen itt magyarnak lenni

2024. október 09. 19:22

Annyiszor jött be Orbán Viktornak, hogy díszletnek használja az Európai Parlamentet saját utcai harcához, hogy mostani szorult helyzetében is Strasbourgba vitte a küzdelmet.

2024. október 09. 19:22
null
Gergely Márton
Gergely Márton
HVG.hu

Nyitókép: MIGUEL MEDINA / AFP

„Annyiszor jött be Orbán Viktornak, hogy díszletnek használja az Európai Parlamentet saját utcai harcához, hogy mostani szorult helyzetében is Strasbourgba vitte a küzdelmet. És a többi magyar politikussal szégyent hozott mindannyiunkra.

Fontos az elején leszögeznem: nem szeretem azokat a publicisztikákat, amelyek abból indulnak ki, mi esett meg valaha a cikk írójával. A „leszögezés” szót sem szeretem, mert azt tanultam Vajda Évától, hogy csak Jézust szögezték le, ezt a kifejezést csak azok használják, akik gondolatok helyett írnak fontoskodó mondatokat. Most mégis egy általam megélt vita jutott eszembe arról, ami velünk, magyar polgárokkal történt az Európai Parlamentben. Valamennyiünkkel.

Nyolc éve történt, Bécsben. Az osztrák hírügynökség (APA) meghívására beszélgettünk volna a magyar politikai helyzetről. Az apropót a Népszabadság bezárása adta. Meghívták Dojcsák Dalmát, aki a napilap felfüggesztett munkatársainak jogi képviseletét segítette, Erhard Busek egykori osztrák alkancellárt, az akkor még a Fidesszel szövetséges ÖVP politikusát, engem a bezárt lap képviseletében és valakit a magyar nagykövetségről.

Akkor még a légyre is ugrott az apparátus, így a Bem téren az a döntés született: Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár fogja képviselni az Orbán-kormányt a vitán. Borzalmas volt. A közönségszervezés nem sikerült, néhány tucat érdeklődő osztrák polgár jött el, hogy megtudjon valamit Magyarországról. Nyitottak voltak, de nem tájékozottak. Ültünk a APA székházának egyik kis termében, pár lépésre a híres bécsi Naschmarkt árusaitól. És egyre feszültebben, érzelmileg töltöttebben vitáztunk.”

Ezt is ajánljuk a témában

 


 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. október 09. 21:24
Ha a tányérképü, suttyó "barátunk" Gergely Márton nevére ránézek, azonnal beugrik naplopó foglalkozása, illetve munkájának a gyümülcse. Rendezzük csak át egy kicsit nevének betüit, ezt kapjuk: "RONGGYÁ TERMEL" Nahát ilyenek ezek. Meg se kell szólalniuk és máris meg tudnánk írni az életrajzukat, csak rájuk kell nézni.
Palatin
2024. október 09. 21:12
Ha Orbán tiltakozik is ellene, ö ma már egy igazi sztár. Ez a sajtótájékoztatón is világosan látszott. A világ azt figyeli izgatottan, hogy kivel fog kezet és kivel nem. Az ellenfelei már pánikolnak, az idegösszeomlás határán billegnek. Kevés ilyen tisztán látó politikus van Európában, de talán a világon is. Ha a szívós munkabírását tekintjük: ORBÁN 1 GIGÁSZ Ha a politikai kreativitását tekintjük: ORBÁN 1 GÉNIUSZ Ha mint nemzetösszetartót tekintjük: ORBÁN 1 GARIBALDI Ha karizmáját, látnoki képességét tekintjük: ORBÁN 1 GURU Ha a békéért való bölcs kiállását tekintjük: ORBÁN 1 GHANDI Magyar Péter, ez a ripacs, még oxigénpalackkal sem tudná megmászni Orbán tornacipöjét. Gyurcsányról meg az a véleményem, hogy ö Orbánhoz képest ugyan egy gazember, de Magyar Péterhez képes viszont még ö is egy "államférfinak" tünhet, bruhahaha....
2024. október 09. 21:10 Szerkesztve
Poloska Peti ugyanazokat a gyurcsányista hazugságokat szajkózza, amit a DK-tól hallott. Magyar Péter Marosán György retardált reinkarnációjának tünik. Kiállhatatlan még a hangja is. Olyan Marosán-szerü visszataszító az egész figura. Söt hasonlítanak is egymásra, és az agresszív kurjongató elöadásmódjuk is szinte azonos. Figyeld csak meg alaposan. *ttps://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Maros%C3%A1n_Gy%C3%B6rgy_1972.JPG Magyar Péter mindig utánoz valalakit. Pl. néha Orbánabb akar lenni Orbánnál, máskor az ember szinte Goebbelst látja maga elött. Gyurcsányt is utánozza néha. Az eredetisége nulla, kreativitása nulla. De azt jól tudja, hogyan kell zavart kelteni, felfordulást generálni. A mélylélekben MP pszichológiailag komoly patológikus beütésekkel van megáldva, és ez keresztül fogja húzni az ö politikai ambícióit.
Palatin
2024. október 09. 21:09
Nem Orbán és Poloska között lesz összecsapás, hanem ez utóbbi feje felett fognak összecsapni a hullámok a WC-öblítöben. Az ö politikai nekrologját valahol már fogalmazzák. Pl.: Itt hőzöngött Magyar Péter, A széltoló, önhitt 1,60 méter, A kanos, mohó tinédzser-jéger, Kit aztán csendesen elnyelt az éter.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!