Alkotmányos rend ellen szervezkedett, elmegyógyintézetbe került

2024. október 22. 19:15

Fennáll a bűnismétlés veszélye.

2024. október 22. 19:15
null

Nyitókép: police.hu/illusztráció.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája 2024. október 22-én meghozott végzésével elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit az alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntettével gyanúsítanak.

Ülésén a bíróság megállapította, hogy a szabadságvesztéssel büntetendő cselekmény megalapozott gyanúja fennáll, így a bírói engedélyes személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés általános feltétele adott.

A szükségesség, arányosság követelménye mellett a bíróság vizsgálta a legsúlyosabb kényszerintézkedés különleges okainak meglétét is. E körben arra a következtetésre jutott, hogy – a nyomozás kezdeti szakaszára is figyelemmel – ezen okok közül a bűnismétlés veszélye és a bizonyítási eljárás megnehezítése a gyanúsított esetében megállapítható. 

Ezért vele szemben jelenleg a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása indokolt,

így egy hónap időtartamra, azaz 2024. november 22-ig elrendelte a férfi letartóztatását, amelyet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.

A végzés nem jogerős.

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse2.0
2024. október 22. 20:32
Egyszerűen nem hihető az összeesdeklés. Azt hiszem ha valaki itt nálunk próbálkozna, akkora fülest kapna a mellette állótól hogy beszakadna a dobhártyája és maga várná jobban a rendőröket mint az őt püfölő tömeg. Lizártnak tartom hogy nálunk bárki tömegmészárlát tudna elkövetni anélkül hogy már az első percben meg lenne benne akadályozva, vagy merényletet akár a tiszaros vezéz ellen ekár. Lehet nyálat köpködve fröcsögni de merényelni meg se merészelje senki, mert nagyon pofán lesz baszva helyben!
Palatin
2024. október 22. 20:23
Belga fiatalok, igen. Tisza Péter, ha kormányra kerülne a minisztereit is Belgiumból hozná. Tudja, hogy nincs a magyar ember, - a féleszü hívein kívül, de azok még terroristának is alkalmatlanok -, aki öbenne megbízna. Minden arra utal, hogy Tiszar Peti nemcsak hogy tudott a dologról, hanem feltehetöen ö szervezte. Weber kölcsön adta neki a BLWFA-t (Brüsseler Liquidationsspezialisten von Webers freiwilligem Angriffskommando) egy pár napra. A felmerült költségeket Soros állja. Viccesen hangzik, de abszolut hihetö. Nincs olyan, amire azt azt lehetne mondani, hogy "No neee, ilyet Tisza Peti nem tenne..." Csak abban bízhatunk, hogy Tisza Peti elég gyáva ahhoz, hogy nagy bajt okozhasson.
békalepcse2.0
2024. október 22. 20:04
Ilyen elmebeteg bőven akad itt a kommentszekcióban. Mondjuk a tóthzoltán. De tudnék még néhány tucatot felsorolni, akik bizony rászolgáltak az elme és gyógyintézet figyelmére. Jut eszembe, hogy 3lkussoltak ezek az elmeháborodottak. Na ettől ver ki a víz hogy nem magyarázzák a baromságaikat és ez nagyon nem jó állapot. Akkor van ihlgazi béke ha ezek az elmebátorodottak szabadon memmonhattyák' véleményüket. Legfeljebb az ikszet bátorkodom hiányolni ez ügyben, de semmi több retorziót nem kívánnék számukra.
sexykitty-5000122
2024. október 22. 20:01
🍓 ️ ­É­­­r­t­­­é­­­k­­­e­­l­d­­­ ­­a­­ ­s­z­e­­­x­­­i­ ­­p­u­­­n­­c­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!