A zászló szent!

2024. október 14. 22:54

Nemzeti jelképet nem lehet kisajátítani – vélik az 1956-os szervezetek, amelyek körében nemtetszést váltott ki Magyar Péter lépése. A politikus saját hívei között sem aratott osztatlan sikert.

2024. október 14. 22:54
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

 

Nyitókép: AFP / Attila Kisbenedek

Felháborodást keltett az 1956-os szervezetek körében Magyar Péter bejelentése, miszerint a lyukas zászló lesz a Tisza Párt jelképe. Az ügy kapcsán a Mandiner megszólaltatott több forradalmárt, akik egységes álláspontot fogalmaztak meg Magyar Péter kezdeményezéséről.

Az 1956 októberében a Tompa közben és a rádió épületénél is harcoló Égi Pál, az 56-os Szövetség országos elnöke helytelennek nevezte, hogy egy párt 2024-ben megpróbálja kisajátítani a lyukas zászlót. Úgy véli, már csak azért sem teheti meg, mert a pártnak semmi köze és kötődése nincs az 1956-os eseményekhez. „Márpedig ha ez a kapcsolat nincs meg, akkor nem méltó arra, hogy felhasználja a forradalom szimbólumát” – hangsúlyozta a szövetség vezetője.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!