A teremtett világ védelme jobboldali kulcskérdés

2024. október 04. 16:07

A rombolás eszköze a környezetet csak erőforrásként kezelő kapitalizmus, a torzításé pedig azok a baloldali ideológiák, melyek emberi jogokkal ruháznák fel.

2024. október 04. 16:07
Lipták Tamás
Lipták Tamás
Magyar Jelen

Nyitóképen az őszi erdő a Dunakanyarban. Fotó: Shutterstock

„Ezekkel az utakkal ugyanis mindig egy picit jobban értem a természet csodáját, és egy kicsit közelebb kerülhetek ezáltal Istenhez. Miközben az úton előttem vagy mellettem sétáló tacskót nézem bármikor, ahogy beleolvad az erdei út színeibe éppúgy, mint a lehulló falevelek színkavalkádjába, a gondolataimban és lelkemben is rendet rakhatok, elűzve a hétköznapi élet démonait magamtól. Közben arra gondolok, nem meglepő, hogy a Sátán erői ezen a téren is működnek, rombolva és torzítva az ember állatokhoz való viszonyát.

A rombolás eszköze a környezetet csak erőforrásként kezelő kapitalizmus, a torzításé pedig azok a baloldali ideológiák, melyek emberi jogokkal ruháznák fel, azzal egyenlőként kezelnék azt, ami nem ember. Ezért lesz a kutyából gyerekpótlék egy hamis baloldali egyenlőség mentén. Hiányzik belőlük a tisztelet Isten és az ő teremtményei felé. Nem ismerik ösztöneit, nem lényegét, megtagadják azok isteni eredetét. Végül éppen ezért hiszik azt, hogy bármit megtehetnek velük. A természeti világ kihasználása, megkínzása éppen abból fakad, hogy az elkövetője nem ismeri Istent, nem ismeri az ő teremtményét.

Nekünk, vallásos, Istenben, a transzcendensben hívő embereknek, jobboldaliaknak kiemelt feladatunk felismerni a természetben és az állatokban az isteni teremtés csodáját, és ekként megtanulni tisztelni az állatot és a teremtett környezetet. Csak ebből fakadhat ugyanis valódi állat és természetvédelem, amely összhangot tud teremteni ember és természet között. Ezzel pedig képes lesz megőrizni környezetünk minden csodáját unokáink és a jövőnk számára.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. október 04. 17:58 Szerkesztve
‼️‼️‼️‼️🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺
Ez D-dúr és e-moll
2024. október 04. 16:47 Szerkesztve
"Ter 1.27 Isten megteremtette az embert, saját képmására, az Isten képmására teremtette őt, férfinek és nőnek teremtette őket. Ter 1.28 Isten megáldotta őket, Isten szólt hozzájuk: 'Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a földet és vonjátok uralmatok alá. Uralkodjatok a tenger halai, az ég madarai és minden állat fölött, amely a földön mozog.' Ter 1.29 Azután ezt mondta Isten: 'Nézzétek, nektek adok minden növényt az egész földön, amely magot terem, és minden fát, amely magot rejtő gyümölcsöt érlel, hogy táplálékotok legyen. Ter 1.30 A mező vadjainak, az ég madarainak s mindennek, ami a földön mozog és lélegzik, minden zöld növényt táplálékul adok.' Úgy is történt." Magyarán: Minden hatalom Istentől származik. Isten az emberre bízta a teremtett világot, gondnokává tett minket, Neki tartozunk elszámolással, hogyan bánunk vele. Ha ész nélkül feléljük az erőforrásokat és megmérgezzük, elpusztítjuk az élő környezetet, Ő fogja számonkérni rajtunk.
paltamaspal
2024. október 04. 16:25
Fontos írás!
sexykitty-5000104
2024. október 04. 16:20
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­é­­­k­­e­­­l­­­d­ ­­a­ ­s­z­e­x­i­ ­­­p­­u­­­n­­c­i­­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!