A fideszes politikus szerint ez a legnagyobb probléma Brüsszellel

2024. október 14. 12:00

Vannak „agyalágyultak” az Európai Parlamentben – vélekedett Hidvéghi Balázs, de ennél többet is mondott.

2024. október 14. 12:00

Nyitókép: Európai parlament/Philippe STIRNWEISS

 

Hidvéghi Balázs, korábbi fideszes EP-képviselő, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára volt a Bayer Show legutóbbi adásának vendége. A műsorban szóba került az is, hogy Orbán Viktor múlt szerdán a soros magyar uniós elnökség programját mutatta be az Európai Parlamentben (EP), de egyes EP-képviselők ezt az alkalmat arra használták, hogy személyeskedve támadják a magyar kormányfőt és Magyarország belügyeivel foglalkozzanak.

Ezt is ajánljuk a témában

Hidvéghi szerint a vita jó lenyomata volt annak, hogy mi a probléma Brüsszellel és az Európai Unió működésével. Mint mondta, az Ep tele van alkalmatlan emberekkel.

Látható volt az arcokon a döbbenet, amikor a miniszterelnök szembesítette őket a problémákkal. Nyíltan beszélt, nem köntörfalazott. Ezt nem szeretik, sőt nagyon dühösek erre és tartanak is ettől,

 úgyhogy ennyiben a dolog nem változott. Ugyanakkor hadd mondjam azt is el, hogy a miniszterelnök parádésan teljesített, mind az első beszédében, ahol ugye a problémákról beszélt, arról, hogy min kéne változtatni, hogyan lehetne Európát erősebbé tenni, és utána ugyanígy a viszonválaszában, ezt jó volt hallgatni” – fogalmazott.

Az államtitkár megjegyezte, vannak „agyalágyultak” és „komplett idióták” az EP-ben, mint például a zöldpárti Daniel Freund, de rajta kívül vannak még sokan. Közülük egyesek időnként Magyarországról jelentéseket írnak és különböző határozatokat akarnak elfogadtatni.

Hidvéghi elárulta, ez nem vol mindig így, amikor 2004-ben tanácsaóként kezdett el dolgozni az EP-ben, akkor még sokkal józanabb és profibb intézmény volt, ahol sokkal több szó esett a gazdasági együttműködésről és kevesebb ideológia volt.

A fokozatos romlásban Hidvéghi szerint szerepe volt Jean-Claude Juncker bizottsági elnöknek, de a Von der Leyen-féle bizottság is ezen az úton halad tovább és viszi bele az EU-t egy zsákutcába.

Hidvéghi hangsúlyozta, hogy ezzel szemben egy nagyon jó ajánlatot tesz le az asztalra Magyarország és a magyar kormánypártokat is a soraiban tudó a Patrióták Európáért képviselőcsoport, amely a harmadik legnagyobb erő az EP-ben.

Az államtitkár megjegyezte, a Patriótákat egyelőre próbálják elnyomni az Európai Parlamentben, de az európai választópolgárok nyomása miatt ez nem fog örökké tartani.

A teljes beszélgetést alább tekintheti meg:

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hangillat
2024. október 14. 12:44
"Vannak „agyalágyultak” az Európai ParlamentbenVannak „agyalágyultak” az Európai Parlamentben" Az agyalágytojások keménytojásként keményednek. Agyalágytojáshéj porhintés.
pesti051
2024. október 14. 12:16 Szerkesztve
"...vannak „agyalágyultak” és „komplett idióták” az EP-ben..." Ez minden emberi társadalomban így volt, a görög városállamok, vagy akár a római birodalom óta. Amikor egy társadalomban a viszonylagos jólét, a bőség időszaka van, akkor a közpolitikában általában a normalitás uralkodik. Viszont, ha szűkülnek a források, akkor megjelennek - először csak az „agyalágyultak” és „komplett idióták” -, akik megpróbálják az embereket meggyőzni, nem úgy van, ahogy látják, nem rosszabbul mennek a dolgok, hanem jobban, majd, ha már végkép csőd van, akkor jönnek a jakobinusok, meg a kommunisták, akik a más véleményt azonnal tarkólövéssel intézik el... Háromezer éve nem változott semmi. Az EU jelenleg a Freund féle idiótáknál tart ma még csak. A tarkólövésre még egy kicsit várni kell. Daniel Freund az EP Biegler kadétja. :)))
Palatin
2024. október 14. 12:10
Ahol egy Daniel Freund féle leaszfaltozott agyú balfácán politikus lehet, ott még a fü is lefelé nö, aföld alá bujik. Babits Mihály ezt írná ma a "brüsszeli bigott bagázsról": Bár bolygónk bajai baljóslatúan bokrosodnak, Bölényként bömbölő, bukott bajkeverő betyárok Bírálgatják büszke bajnokunk békés buzgalmát. Bárdolatlan, becstelen blöffölés, bizony barátaim. Balgatag bürócsődörök becsvágya burjánzik, Botozásra, belezésre, boncolásra bujtogatnak. Bizalmat bitorló bennfentesek becsmérelnek, Beteges bárgyúság, bűnös, borgőzös borzadály. Botrányosan bomlasztó, békétlen, botor beszéd, Bujkáló, bugyuta besúgók bókolgatnak beszarin, Burjánzó, bávatag butaság bugyborékol belőlük, Bágyadt bölcsesség borús bűntudattal bódorog. Belföldön bünös barbárok bujtogatnak bugrisokat, Bolsevik baromságokat bégetve bubikat bepaliznak, Bizalmaskodó bohémséggel bókolnak bácsikáknak. Büneitekért Belzebúbnak bugyraiban bünhödjetek.
Palatin
2024. október 14. 12:06
Orbán a politikai és diplomáciai rutinja béli többlet-intelligencia, a vele született tisztánlátása és kiváló politikai ösztönei birtokában lazán, simán kivédte a libernyák uniós bürokraták és csatlósaik, sameszeik köpködéseit. Maradjunk ennyiben. Ami a politikai intelligenciát illeti, az unió labdába sem tud rúgni Orbán mellett. Orbán szellemi felsöbbrendüsége szinte megsemmisítö volt. A leaszfaltozott agyú uniós fekáliakeverök lefagytak, amikor Orbán rájuk olvasta a büneiket. És hogyan reagáltak erre az uniós mamelukok? Úgy ahogy egy pancser sakkózó, miután a nagymestertöl kikapott. Lesöpörték a bábukat a tábláról. Orbán demonstrálta, hogy milyen az, ha egy államférfi intelligensen, hozzáértéssel, diplomatikusan, de határozottan és éles logikával kielemzi a problémákat. És mi volt erre az EU parlament reakciója? A matt beadása után egy mozdulattal ledöpötrék a sakkfigurákat a táblákról. Ennyire retardált, undemoktratikus, impotens sóhivatal, mint az EU nincs még egy a világon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!