Hatalmas összeget juttattak Vig Mór cégéhez a Lánchíd felújítói, 900 milliót készpénzben vehettek fel belőle

2024. január 22. 18:09

A gyanú szerint a beérkezett pénzből mintegy 900 millió forintnyi összeget jellemzően még beérkezésük napján továbbutalhatták a december elején őrizetbe vett Vig Mór ügyvédhez köthető magán-, illetve ügyvédi letéti számlákra, majd rövid időn belül készpénzben felvehették őket.

2024. január 22. 18:09

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, Brenner Koloman, a Jobbik főpolgármester-jelöltje pénteken közölte: levélben kéri Karácsony Gergelyt és a budapesti képviselőket, hogy a Fővárosi Közgyűlés állítson fel vizsgálóbizottságot a Lánchíd-felújítás kivizsgálására. 

Ezt is ajánljuk a témában

Kihívójának megjegyzéseire Karácsony Gergely két nappal később úgy reagált, hogy a vizsgálóbizottság felállításának ötletét csak a kampány részének tekinti. Az ATV hétfői cikke szerint Brenner kezdeményezése azután született meg, hogy néhány hete a NAV házkutatást tartott a Lánchíd felújítását végző A-HÍD Építő Zrt-nél. Az atv.hu értesülései szerint a NAV vizsgálódik egy olyan ügyben, amelynek egyik érintettje az A-HÍD Zrt., a másik pedig a közelmúltban számlagyár működtetésének gyanújával őrizetbe vett Vig Mór ügyvéd, illetve az ő egyik érdekeltsége, a Sunstrike Hungary Kft. A portálon megjegyzik: 

Vig Mórt különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás megalapozott gyanújával fogták el december elején. 

Az atv.hu úgy értesült: a NAV nyomozása során többek között azt vizsgálja, hogy az A-HÍD Zrt. számlájáról 2020. novembere és 2022. júliusa között átutaltak-e 1,4 milliárd forintot a Sunstrike Hungary Kft. számlájára, illetve a kft-től ezt követően továbbutaltak-e 900 millió forintot Vig Mór magánszámlájára, illetve ügyvédi letéti számlájára.

Ezt is ajánljuk a témában

Gyanús egybeesések

Az atv.hu szerint a továbbutalások a Vig Mórhoz köthető számlákra jellemzően ugyanazokon a napokon történtek, mint amely napokon az A-HÍD Zrt-től a pénzek a Sunstrike Kft-hez érkeztek, 

az összegeket pedig rövid időn belül készpénzben felvették a számláról.

A 2023. februárjában indult nyomozás során az adóhatóság a portál értesülései szerint azt is vizsgálja, hogy érkeztek-e utalások Vig ügyvédi letéti számlájára azt követően, hogy az ügyvédet a Kúria jogerősen 2022. januárjában bűncselekmény elkövetése miatt eltiltotta az ügyvédi hivatás gyakorlásától és ezt követően a Budapesti Ügyvédi Kamara törölte a kamarai nyilvántartásból. 

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolt196969
2024. január 23. 15:43
Melyik bank ahol 100 milliókat kp fel lehet venni és nem jelentik??? Ki tudja??
zsolti123
2024. január 23. 01:52
Mi a kapcsolat az Amnesty igazgatójának a testvére , Vig Mór, és a hirhedt 'Ndrangheta között? Ennek a négy magyarországi cégnek üzletrészét és bankszámláját zároltatta a catanzarói államügyészség az olasz 'Ndrangheta maffia pénzmosásával összefüggésben https://www.privatkopo.info/WebArticleShow.aspx?AGM=EroszakosBuncselekmenyek&AN=negycegvagyonzarolas&MN=RegiIdokNagyBunugyei&LN=Hungarian A vezetését „átpasszolták” egy, akkor mindössze nyolc napja létező társaságnak, a GattobInc Zrt.-nek (vezérigazgató-részvényes: dr. Vig Mór).
DFK
2024. január 22. 22:05
Mikroátutalások? Esetleg kicsi átutalás ládákban? Ezt az 1.4 milliárdot be kell hajtani a Karácsonyra szavazókon. Gondolom, mehet az 5000 Ft-os csekk...
jooeee
2024. január 22. 21:42
Ezek tették tönkre a Megyeri híd alvállalkozóit és csődbe vitték a Hídépítő Zrt.-t. Ott Feri és bandája is jelentős pénzeket dughatott zsebre, a tisztességesen dolgozó alvállalkozókat nyúlták le. Családok, cégek mentek tönkre, Feri azzal kommentálta, hogy sajnos ilyen a piacgazdaság. - Akkor kellet volna felkötni az egész tróger hányadék libsi bandát a hídra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!