Újabb milliárdos fejlesztés érkezik Mohács térségébe (VIDEÓ)

2024. szeptember 02. 15:33

„Nagyberuházásokkal Dél-Magyarországot is nagy lépésekkel fejlesszük” – jelenetette ki Szijjártó Péter.

2024. szeptember 02. 15:33

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán számolt be arról, hogy Baranya vármegyében indult a hete. 

A magyar diplomácia vezetője kijelentette, hogy 

azt a stratégiai célkitűzést állítottuk magunk elé, hogy nagyberuházásokkal Dél-Magyarországot is nagy lépésekkel fejlesszük”.

Felidézte, hogy az elmúlt időszakban Baranya vármegyében 76 nagyberuházást támogatott a kormány. Ezek a beruházások összesen 300 milliárd forintos értéket képviseltek. 

60 millird forintnyi kormányzati támogatás érkezett, 6200 munkahely jött létre és 8000 munkahely megtartásához adtunk ezen felül még támogatást,

 és jön a folytatás is.”

Milliárdos fejlesztés a régióban

A tárcavezető ismertette, hogy a magyar fa- és bútoripar egyik vezető vállalata, a Kronospan úgy döntött, hogy több mint 2 milliárd forint értékű fejlesztést hajt végre a mohácsi gyárában. „Ehhez a beruházáshoz a kormány 286 millió forintos támogatást biztosít, hiszen így 250 munkahely válik stabillá, és ad kiszámítható megélhetést a mohácsi és a Mohács környéki régióban” – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A videós összeállítást alább tekintheti meg:

Rövidesen kezdetét veszi a munkácsi Duna-híd építése

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt a napokban a kormány két fontos fejlesztésről döntött Lázár János bejelentése szerint.

„Az 51-es számú főút és az M6 autópálya között 28,8 km hosszon főutat építünk, melynek a 756 méter hosszú új Mohácsi Duna-híd is része lesz. (...) A kivitelezés október végéig elindul, és várhatóan 2028 őszéig tart majd” – írta a miniszter.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2024. szeptember 02. 17:43
Köszönjük, Peti! Le a kapappal! Ez az ember hihetetlenül nagy energiával és rátermettséggel szerez nekünk több munkahelyet! A legnagyobb magyar kitüntetést érdemli!
DINO54
2024. szeptember 02. 17:25
A firkász "mester" még karigeri földrajztudását is lekörözi. /lsd. a Csepel sziget elhelyezkedése/
Kristály
2024. szeptember 02. 17:03
Melyik nagy pofájú libsi intézte Dk Mszp Lmp vagy Parbeszéd Magyar vagy a Jobbik nem. Felőlük lehetne 3millio munkanélküli és bezárt iskolák. Az ő jövedelmük meg van milliós nagyságrendben.
Lami
2024. szeptember 02. 16:12
Munkácsi duna hid? Valami egyetemista irja a szöveget?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!