„Taylor Swift támogatása hatalmas lökést adhat” – Vujity Tvrtko elemezte az amerikai elnökjelölti vitát (VIDEÓ)

2024. szeptember 11. 22:41

Az újságíró arról is beszélt, felmérések alapján tízből három amerikait jelentős befolyásolnak a tévés elnökjelölti viták a végső döntésben.

2024. szeptember 11. 22:41
null

Nyitókép: Kamala Harris kezet fog Donald Trumppal az elnökválasztási vitán a pennsylvaniai Philadelphiában, a National Constitution Centerben 2024. szeptember 10-én. (Fotó: SAUL LOEB/AFP)

Éles szóváltások között lezajlott az első televíziós összecsapás a két amerikai elnökjelölt, Kamala Harris és Donald Trump között. Az ATV Egyenes beszéd című műsorában Vujity Tvrtkót kérdezték arról, milyennek látták a vitát az egyszerű amerikaiak.

Ezt is ajánljuk a témában

A csatorna tengerentúli tudósítója szerint bár készültek gyors felmérések az eredményről, azokat rögtön el is kell felejteni. Különösen azért, mert a nyári Biden–Trump-vita óta annyiszor fordult meg a szerencsekerék, hogy ebben a pillanatban „szinte megjósolhatatlan, mi lesz a novemberi elnökválasztás eredménye”. Annyi látszik csak biztosnak, hogy jelenleg mind a hét csatatér államban hibahatáron belül mérik a két jelöltet, ami még inkább megnehezíti a tippelést.

Az újságíró elmondta azt is, felmérések alapján tízből három amerikait jelentős befolyásolnak a tévés elnökjelölti viták a végső döntésben. Az amerikaiak, vélekedett, nagyon figyelnek a gesztusokra: szerinte pozitívum lehet, hogy Kamala Harris odament és bemutatkozott az ezt „kényszeredetten fogadó” Trumpnak.

A vitáról ugyanakkor ebben a pillanatban még nem lehet eldönteni, mit hoz,

 „a demokraták előnye, hogy a sírból visszahozták az esélyeiket, Trumpnak meg az, hogy miután a jelenlegi alelnök visszavette a vezetést, most újra teljes zéró van”.

Szóba került az énekesnő Taylor Swiftre mai bejelentése is, aki az elnökjelölti vita után azt írta ki az Instagramján, hogy Kamala Harrisre és Tim Walzra fogja leadni a szavazatait. 

Ezt is ajánljuk a témában

Tvrtko úgy fogalmazott, hiba lenne azt gondolni, hogy ez a mondat egy ilyen óriási rajongó- és követőtáborral bíró sztár szájából következmények nélkül maradhat.

Itt minden nyom a latban, még az is, ha az NBA-t megnyerő csapat nem megy el a hagyományos fehér házi fogadásra, vagy ha egy szupersztár, például George Clooney azt mondja, Biden elnök úr, nagyon szépen kérem, tegye meg a hazájáért, hogy visszalép, miközben egy hónappal korában még rengeteg pénzt, 28 millió dollárt összeszedett a kampányára. Taylor Swift támogatása ezért hatalmas lökés lehet az egyik oldalon.

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. szeptember 12. 17:41
"Vujity Tvrtkót kérdezték arról, milyennek látták a vitát az egyszerű amerikaiak." Ez ugyan honnan tudná Vujity Tvrtkó?
Lakat1983
2024. szeptember 12. 11:39 Szerkesztve
Ez a trvfykó elképesztően ostoba, immorális figura. Kereskedelmi tévé kompatibilis.
makapaka2
2024. szeptember 12. 09:38
Hajrá Trump! Harris győzelme az egész világ számára rosszat jelentene.
Chekke-Faint
2024. szeptember 12. 08:58
Aha a ribancnak is csak egy szavazata van. Végül is nagy lökés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!